Successos

seguretat

robatoris a pisos

Sant Pol afronta un repunt dels robatoris en domicilis

La Policia Local i els Mossos organitzen un dispositiu conjunt per reforçar la vigilància a les zones afectades

A la urbanització Els Garrofers els lladres han entrat en set habitatges de dos carrers

La sensació d'inseguretat ha augmentat durant les darreres setmanes d'aquest estiu a Sant Pol de Mar. Un repunt en el nombre de robatoris en domicilis ha fet disparar l'alarma dels cossos policials, que han engegat un dispositiu conjunt entre Policia Local i Mossos per intensificar la vigilància a les zones més afectades, sobretot a la urbanització Els Garrofers, a l'avinguda Doctor Furest i en diferents carrers del centre del poble. El primer tinent d'alcalde, Ferran Xumetra (CDC) xifra en un quinzena els robatoris amb força en domicilis dels quals es té constància al consistori. “D'aquests set han estat a Els Garrofers, quatre al carrer Joan Coromines i tres més al carrer Onze de Setembre”, precisa i afegeix que “a l'avinguda Doctor Forest n'hi ha hagut tres més i els cinc restants en diferents cases del centre.”

Xumetra avança que la col·laboració policial entre els dos cossos “està donant els seus fruits” i explica que s'està treballant en la identificació de vehicles sospitosos gràcies al control de les càmeres de vigilància instal·lades a les urbanitzacions. En tot cas, i tot i reconèixer que la sensació de por en la ciutadania pugui haver augmentat, el primer tinent d'alcalde assegura que aquest repunt és puntual i que “en cap cas marca un augment de la delinqüència al municipi”. Ferran Xumetra recorda que “amb les dades a la mà”, el 2015 es van reduir el nombre de delictes a Sant Pol. “L'any 2014 hi va haver 48 robatoris amb força en domicilis i l'any passat vam baixar a 45”, destaca. Pel que fa a robatoris amb força i delictes contra el patrimoni, la xifra se situa en 151 l'any 2014 i 135 el 2015. Un 6,5% menys.

Els lladres que han actuat en els darrers casos, i que la policia sospita que es tracta de dues o tres persones, entren a les cases, actuen amb rapidesa i s'enduen tot tipus d'objectes de cert valor que puguin ser venuts amb facilitat. “Eviten qualsevol tipus d'enfrontament amb els propietaris”, diu.

LA FRASE

La col·laboració entre Policia Local i Mossos en els darrers robatoris està donant els seus fruits
Ferran Xumetra (CDC)
primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de sant pol de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia