Successos

Estat espanyol

Intercepten una possible carta bomba a la base aèria de Torrejón de Ardoz

El control de raigs X ha detectat un sobre sospitós de contenir un artefacte

L’Ambaixada d’Ucraïna a Madrid i una empresa d’armament de Saragossa van rebre aquest dimecres paquets similars

La base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) han rebut aquest dijous una possible carta bomba. Es tracta d’un paquet similar als que ahir dimecres van rebre l’ambaixada d’Ucraïna –que va esclatar– i l’empresa d’armament Instalaza de Saragossa.

Entre les tres i les quatre de la matinada els sistemes de seguretat de la unitat militar han detectat al control de raigs X un sobre sospitós de contenir algun tipus d’artefacte explosiu i han donat l’avís a les forces de seguretat, segons han explicat fonts policials.

Efectius de la Policía Nacional espanyola i la Guàrdia Civil s’han desplaçat a la base per assegurar la zona.

L’enviament anava adreçat al Centre de Satèl·lits, segons les mateixes fonts. La Policía Nacional s’ha fet càrrec de l’anàlisi del paquet, que podria ser similar als dos interceptats ahir.

Els investigadors avaluen si hi ha connexió entre la carta bomba enviada a la delegació diplomàtica ucraïnesa, l’explosió de la qual va provocar un ferit lleu, i la que va arribar després a l’empresa de Saragossa, que fabrica sistemes llançacoets, granades de mà i dispositius de visió nocturna.

El catàleg d’Instalaza inclou els llançagranades C90 i Alcotán, un tipus d’armament que l’Estat ha subministrat a Ucraïna. Al març d’aquest any el govern espanyol va enviar 1.370 llançagranades d’aquests dos models, juntament amb un carregament de metralladores lleugeres i 700.000 cartutxos de diferents calibres, en un dels primers enviaments d’ajuda a la defensa d’aquest país després de la invasió russa al febrer.

L’Audiència Nacional espanyola investiga com un delicte de terrorisme l’explosió a l’Ambaixada ucraïnesa.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia