Successos

estats units

La jutgessa denega la fiança a l’acusat del tiroteig en un club gai dels EUA

Lee Aldrich haurà de fer front a cinc càrrecs d’assassinat en primer gra i cinc més per crim d’odi

Una jutgessa federal ha ordenat aquest dimecres presó sense fiança per al presumpte autor del tiroteig de fa quatre dies als Estats Units, Anderson Lee Aldrich, sospitós de l’atac contra un club LGBT de Colorado, on cinc persones van morir i més de 25 van resultar ferides

Aldrich, de 22 anys, ha comparegut davant la magistrada Charlotte Ankeny, del Tribunal del Districte 4, en el comtat d’El Paso (Colorado), de manera virtual des de la presó on està reclòs.

Aldrich ha aparegut en un estat aparentment ensopit, assegut en un banc amb el cap inclinat cap a la dreta i ha respost a les preguntes de la jutgessa d’una forma gairebé inaudible.

A part de denegar la fiança, Ankeny ha demanat als fiscals que compartissin amb els advocats de la defensa les dades de l’ordre d’arrest contra Aldrich, sobre la qual encara pesa el secret de sumari.

S’espera que els càrrecs contra el detingut es presentin formalment en la següent vista, fixada per al 6 de desembre.

El fiscal federal Michael Allen ha assenyalat després de la sessió d’aquest dimecres que està previst que l’acusat comparegui en persona davant la cort en la pròxima sessió.

Els càrrecs preliminars contra Aldrich inclouen cinc càrrecs per assassinat en primer grau i cinc per crim d’odi, han indicat alguns mitjans de comunicació estatunidencs.

Abans de la vista d’avui, la seva defensa va presentar un document davant el tribunal assenyalant que el seu client s’identifica com una persona no binària que utilitza el pronom neutre “elle”.

El tiroteig va tenir lloc el dissabte a la nit en el municipi de Colorado Springs en un local per a adults anomenat Club Q, amb actuacions de “drag queen”.

L’assaltant va començar a disparar a la gent res més entrar i va ser reduït per almenys dos dels presents, un dels quals va resultar ferit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia