Successos

Desarticulen una organització que venia gas refrigerant il·legal des de Barcelona i Girona

Utilitzaven de forma fraudulenta una de les pàgines web més actives de l’Estat

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària, en col·laboració amb l’Europol, ha desarticulat aquest dijous una organització que venia gas refrigerant il·legal des de Barcelona i Girona. Operaven de forma fraudulenta utilitzant una de les pàgines web més actives de l’Estat en la comercialització d’aquest producte. S’han intervingut 843 ampolles de gas refrigerant d’un sol ús, un producte que està prohibit comercialitzar a la UE.

Els caps del grup importaven el gas de la Xina de manera irregular, tant pels recipients i transport utilitzat com per l’incompliment del sistema de quotes establert per la UE. HI ha quatre detinguts per pertinença a organització criminal, contraban, delicte contra la Hisenda Pública i contra el medi ambient.

La investigació va començar el novembre del 2020, quan agents del Seprona i funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van tenir coneixement de la recepció d’enviaments de gas refrigerant en recipients no recarregables, i alguns d’ells inflamables, a través d’empreses de paqueteria ordinària.

Van descobrir que es tractava d’una organització formada per tres ciutadans d’origen rus i un espanyol que importaven el gas de la Xina. La UE ha establert un mecanisme per a la reducció gradual d’aquest tipus de gas a través d’un sistema europeu de quotes. Per ser importats o fabricats en territori de la UE, a l’importador o fabricant se li assigna una quota per no superar el límit general.

A finals de juny, els agents van fer tres entrades i escorcolls en un domicili, un magatzem i un despatx d’advocats de les demarcacions de Barcelona i Girona. Van intervenir 843 ampolles de gas, dos cotxes, una motocicleta i una moto d’aigua.

Els gasos refrigerants han d’estar continguts en cilindres a pressió homologats i està prohibida la seva comercialització en contenidors no recarregables des del 2007. Dels quatre investigats, tres homes i una dona, tres detinguts van passar a disposició judicial del jutjat número 5 de Blanes, i el quart es va presentar voluntàriament en seu judicial en estar en crida i cerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia