Successos

L’ocupant del local incendiat a Sant Adrià de Besòs acumulava un munt de deixalles

L’Ajuntament havia instat la propietat a iniciar el procés de desnonament, però no havia obtingut resposta

Els 21 avis desallotjats d’un geriàtric proper ja han tornat a la residència

La persona que ocupava el local que s’ha incendiat aquest matí a Sant Adrià de Besòs acumulava una gran quantitat de deixalles en el local sinistrat, cosa que ha complicat les tasques d’extinció del foc, segons ha relatat a l’ACN el cap de guàrdia de la Regió Metropolitana Nord, Albert Cervera. L’acumulació de quantitats anòmales d’objectes sense una finalitat clara és una patologia psiquiàtrica coneguda com a síndrome de Diògenes.

Tècnics municipals han revisat l’edifici afectat juntament amb els bombers, perquè l’incendi podria haver compromès els forjats del bloc. El que sí que ha quedat molt afectat són els habitatges de la primera planta. També s’estan revisant uns soterranis que comuniquen locals de diferents portals. Per aquesta raó, els veïns no han pogut tornar a casa seva.

En canvi, tant els veïns dels blocs adjacents com els avis que resideixen en un geriàtric proper ja han pogut tornar a casa.

Un total de 13 persones –sis dels quals han estat traslladats a centres mèdics– han quedat ferides per inhalació de fum en aquest incendi, que s’ha declarat poc abans de les nou del matí als baixos del número 7 del carrer Sant Joaquim, en un local que feia un temps que estava ocupat, i que estava ple d’objectes, plàstics i fustes. L’Ajuntament havia instat la propietat a iniciar el procés de desnonament, però no havia obtingut resposta.

Fins al lloc dels fets, s’han desplaçat 10 dotacions dels Bombers i vuit unitats del SEM. El foc, que s’ha donat pràcticament per extingit a les 10, ha començat a la part dels baixos i el fum ha pujat pel bloc. 58 veïns han hagut de ser evacuats i d’altres s’han confinat. 21 persones d’una residència de gent gran situada a tocar han estat traslladats a un casal proper. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia