Successos

Incendi ja controlat en una empresa química de La Llagosta

El foc obliga a confinar la població durant la matinada

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el PLASEQCAT i s’ha tallat durant unes hores la línia R2

Un incendi ha afectat aquesta matinada una indústria química de La Llagosta. La situació ha obligat a confinar els habitants d’aquesta localitat, la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de La Florida durant la matinada, tot i que a primera del matí s’havia aixecat el confinament. El 112 va rebre el primer avís a les 00.31 hores i a l’arribada dels Bombers el foc estava totalment desenvolupat. El cos ha donat per controlat l’incendi abans de les set del matí. Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) i s’ha hagut de tallar la línia R2 de Rodalies, molt propera a l’empresa, tot i que la circulació també s’havia restablert a primera hora del matí. No hi ha ferits.

L’empresa afectada és Hebrón S.A., dedicada a la fabricació de diferents productes químics i situada al carrer Girona de La Llagosta. En arribar els Bombers, el foc afectava completament les instal·lacions. Fins al lloc hi van anar en un primer moment 21 dotacions, entre els quals efectius del Grup Operatiu de Suport (GROS) i del de Riscos Tecnològics (GRIT). Al final hi han acabat desplaçant 33 dotacions, incloent el Furgó de Risc Químic.

Quan es va declarar el foc a la planta hi havia una desena de treballadors i cap d’ells ha resultat ferit.

Les tasques d’extinció de l’incendi han prioritzat reduir la intensitat del foc i protegir una caseta amb alt contingut de producte químic. També protegir una zona de dipòsits inflamables al carrer Montseny i evitar l’afectació a la zona de producció.

L’operatiu s’ha organitzat en tres sectors: al carrer Barcelona, al de Girona i a les vies del tren. S’hi ha treballat des de l’exterior amb camions d’aigua i des de les autoescales. Finalment, han cremat unes 100 tones d’azodicarbonamida.

Els bombers han recomanat inicialment el confinament de la població de La Llagosta i posteriorment, per la direcció del vent, de la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de població de La Florida, a Santa Perpètua de Mogoda. També s’ha recomanat tancar les finestres.

A causa d’aquest incendi també s’ha tallat la circulació de trens de la R2 que passa molt a prop del lloc del foc, però un cop estabilitzat s’ha permès reprendre la circulació de la línia sense parar els trens a l’estació de La Llagosta. A les 7.05 hores s’han recuperat també les aturades en aquesta estació.

Al lloc també hi ha treballant efectius de la Policia Local, de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de Protecció Civil del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia