Successos

El jutge obre diligències per l’accident de tren a Sant Boi

El Síndic inicia una actuació d’ofici

CCOO demana una investigació “justa i fora del focus mediàtic”

El jutjat de guàrdia de Sant Boi de Llobregat va obrir ahir una investigació per determinar les causes de l’accident ferroviari de dilluns, que es va saldar amb la mort d’un maquinista de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i 86 ferits, tots ells donats ja d’alta. La companyia defensa que el punt de l’impacte no tenia problemes coneguts i, en aquest sentit, la presidenta de FGC, Marta Subirà, va explicar ahir que cal analitzar amb detall les dades.

Paral·lelament, el Síndic de Greuges també va anunciar l’obertura d’una actuació d’ofici sobre el cas. Vol saber quina es considera que ha estat la causa de l’accident i quines actuacions s’han dut a terme o estan previstes per garantir els drets dels passatgers que viatjaven en el comboi accidentat. A més, també vol saber com gestionarà FGC el dia a dia de la línia Llobregat-Anoia, que ara està interrompuda, perquè no hi ha servei ferroviari entre Sant Boi i Molí Nou, un tram en el qual s’ofereix un servei alternatiu per carretera. Operaris de la companyia treballaven ahir sobre el terreny per netejar i comprovar l’estat de la via i poder restablir la circulació. Segons va informar ahir FGC aquest matí ja es reprendrà el servei de trens a la totalitat de la línia, un cop retirats els dos trens i revisada la infraestructura. Per la seva banda, el comitè sindical de CCOO de FGC ha demanat que les causes de l’accident s’aclareixin en una investigació “justa i fora del focus mediàtic”.

L’Ajuntament de Sant Boi va convocar ahir un minut de silenci en record del maquinista mort. L’accident va passar a uns 300 metres de l’estació de FGC Molí Nou - Ciutat Cooperativa a Sant Boi, quan el tercer vagó d’un tren de mercaderies que transportava potassa i anava cap a Barcelona va descarrilar i va impactar contra la cabina d’un tren de passatgers que sortia de la terminal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia