Successos

Discrepàncies pel nou pla d’emergències a la regió

Malestar entre els bombers dels parcs que es reconverteixen

CCOO també critica la mesura

Satisfacció a Girona perquè l’increment d’efectius mínims resol una “reivindicació històrica”

El nou pla operatiu i de millora de la regió d’emergències de Girona (REG) genera discrepàncies. Els bombers dels parcs que es reconverteixen i s’hauran de reubicar i també el sindicat CCOO critiquen que aquesta mesura s’hagi pres sense tenir-los en compte. “Reestructurar la regió es pot fer de moltes maneres, però no han comptat amb l’opinió dels bombers”, va criticar el delegat sindical de CCOO, Víctor González, en declaracions a l’agència de notícies ACN. González treballa al parc de Calonge, que a partir del 2022 passarà a ser base logística per a manteniment i reparacions, i també serà la seu dels GRAE subaquàtics. El delegat sindical considera que és un “tancament” de parcs i que la principal afectada pels canvis serà la ciutadania: “El primer que es perd és temps de resposta a tots els municipis propers al parc aquí a Calonge; ara triguem uns quatre minuts a arribar en un incendi d’habitatge, i ara això es doblarà.”

El parc de bombers de Girona valora positivament la reestructuració. Fa anys que es queixaven de mancances, com per exemple manca d’efectius, i ara han vist atesa una “reivindicació històrica”. En declaracions a ACN, un dels bombers del parc de Girona, Xevi Vilardell, destaca que feia deu anys que demanaven ser més i que, finalment, “ha arribat”. Explica que aquest canvi, a part d’augmentar de sis a vuit els efectius mínims, també els permetrà que hi hagi tretze bombers per torn. “Seguirem donant el mateix servei, però millorat”, assegura. A més, diu que això els permetrà mobilitzar més vehicles i que no es quedaran “sota mínims” cada vegada que els combois especials que tenen han de fer una sortida. Vilardell evita valorar la idoneïtat de la reconversió dels altres parcs i assenyala que el que ha de ser prioritari és ser “operatius”. “Els mínims d’aquí eren insuficients i la redistribució territorial que teníem ara respon a una realitat dels anys 80, més propera al foc forestal, i això ha canviat”, insisteix.

LA FRASE

Reestructurar es pot fer de moltes maneres, però no han comptat amb l’opinió dels bombers
Víctor González
DELEGAT SINDICAL de CCOO


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia