Successos

Seguretat

Lesions als fills per l’assassinat de la mare

El fiscal demana 34 anys de presó per a l’home que va matar la dona davant dels fills a Blanes

Afegeix al delicte d’assassinat dos delictes de lesions psíquiques als fills, que tenen greus trastorns per culpa del crim

Una pena elevada, 34 anys de presó, demana el fiscal Enrique Barata per a Rolando Dionicio Bolívar Acosta, el veí de Blanes que el 9 d’abril del 2018 va matar a punyalades mentre dormia la seva dona, Patricia Zurita Pérez. Els 34 anys són la suma de la pena de 24 anys que el fiscal proposa per assassinat, amb l’agreujant de parentiu i de gènere, més la que proposa per dos delictes de lesions psíquiques que l’acusat va causar als dos fills menors de la dona i seus, que van presenciar l’assassinat de la mare a mans del pare. Per cadascun d’aquests dos delictes, tipificats en els articles 147 i 148 del Codi Penal, el fiscal demana cinc anys de presó. En el seu escrit, Barata enumera les greus afectacions psíquiques que tenen els dos fills, que en el moment del crim tenien 10 i 17 anys, que va alterar fatalment la seva vida quotidiana i en el cas de la noia, la gran, fins i tot amb idees autolítiques, i en el cas del fill la impossibilitat d’arribar a una maduresa equilibrada pel trauma i els sentiments contradictoris que li genera el fet d’haver vist com el pare matava la mare. El fiscal assenyala que Dionicio Bolívar va matar la dona per “demostrar el seu domini sobre ella, perquè no acceptava la separació que li havia plantejat ella uns dies abans i per evitar que ella pogués fer la seva vida autònoma amb els fills i lluny d’ell”. El fiscal emmarca la reacció criminal de Bolívar en la frustració que li generava el fet que mentre que ell tenia una situació d’inestabilitat laboral i no triomfava, la seva dona, que treballava en un càmping, gaudia d’estabilitat i reconeixement i havia obtingut ascensos en l’àmbit laboral i fins i tot podia estalviar diners. Això, hi afegeix el fiscal, va fer incrementar l’actitud possessiva, desconfiada i controladora del marit, una gelosia malaltissa envers els moviments i trucades que feia Patricia. El seu comportament va esdevenir intimidatori amb la intenció de fer desistir la dona de separar-se, fins al punt que Patricia tenia por, sobretot durant les nits. Fins al dia que, de matinada, va anar a agafar un ganivet a la cuina i mentre ella dormia li va clavar 23 punyalades que li van causar la mort sense que els fills, que van anar a auxiliar la mare, poguessin evitar que es dessagnés. La va matar amb “menyspreu i impedint les decisions i respecte que mereixia la dignitat de Patricia, com a dona, esposa i mare dels fills de l’acusat”, rebla el fiscal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia