Successos

Els convocants de l’acte de Salt es desvinculen dels aldarulls del final

Els Mossos estan investigant l’autoria dels actes violents registrats dilluns

L’associació AfroVibes de Salt, organitzadora de la manifestació de dilluns a Salt per la mort de l’afroamericà George Floyd als EUA, ha demanat disculpes per l’episodi de violència que hi va haver al final de l’acte però també ha deixat clar que no va ser culpa seva. En un comunicat distribuït ahir, l’associació –que va rebre el suport de Girona Acull i l’Espai Antiracista Salt Girona– va assegurar que en el moment de donar per acabada la mobilització van aparèixer una vintena de nois –“amb unes idees diferents a les nostres”– que van atiar els manifestant a dirigir-se cap a la comissaria. “Nosaltres no buscàvem la imatge que es va donar a entendre”, asseguren.

Els fets

Els incidents es van iniciar a Salt mateix, amb danys a tres vehicles, inclosa una furgoneta dels Mossos, i van continuar a Girona amb la crema de diversos contenidors, desperfectes en motos aparcades al carrer, el trencament de vidres de l’Audiència i el saqueig d’un supermercat per part d’uns quants participants.

Els Mossos han obert diligències per recollir informació i esbrinar els autors de tots aquests actes. Ahir ja es van identificar alguns veïns de Salt com a possibles participants en els aldarulls, van assegurar des d’AfroVibes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia