Successos

El ‘Glòria’ fa aflorar 16 granades de mà de la Guerra Civil

Un veí en localitza una a la llera del Fluvià, al pas per la Vall d’en Bas

Els Tedax n’hi troben quinze més

El temporal Glòria de final del mes passat ha estat especialment turbulent al curs alt del Fluvià i, a causa de la forta sacsejada del llit del riu per la virulència amb què baixava l’aigua, han quedat al descobert o mig soterrades un total de 16 granades de mà al pont del Fluvià de la Vall d’en Bas. La troballa la va fer un veí que passejava per la zona divendres passat a la tarda.

Aquest veí va trobar una de les granades de mà a la llera i va avisar els Mossos d’Esquadra, que, immediatament, van desplaçar fins a la zona els especialistes en explosius del cos, els Tedax. Aquest grup d’especialistes es va trobar amb la sorpresa que no només n’hi havia una, de granada, sinó fins a setze.

De fet, estan esperant que les aigües del Fluvià es tornin a normalitzar per dur a terme una altra inspecció de la zona on es va produir la troballa i no descarten trobar-ne més.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han informat que, a hores d’ara, ja han inutilitzat aquestes granades de mà i que s’estan analitzant els projectils, però tot sembla indicar que es tracta de munició de la Guerra Civil espanyola.

Cal recordar que aquest indret és molt a prop d’on hi havia hagut un camp d’aviació improvisat durant el conflicte bèl·lic, a l’esquerra de l’actual carretera de les Preses.

LA XIFRA

16
granades de mà
han estat trobades a la llera del riu Fluvià al pas pel municipi de la Vall d’en Bas.

Plàstics, ferros i un esquelet de balena

Les lleres del rius gironins, sobretot el Ter i el Fluvià, i els respectius afluents, i les platges del litoral es van convertir en vertaders abocadors pels materials arrossegats per l’aigua o escopits pel mar. Hi van anar a parar tot tipus de brossa vegetal, objectes de plàstic i ferralla. La troballa més curiosa va ser l’esquelet d’un exemplar rar de balena de bec de Cuvier amb un arpó clavat a la mandíbula inferior a cala Rovira de Platja d’Aro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia