Successos

Almenys 14 morts i més de 200 ferits per un terratrèmol de magnitud 6,5 a Turquia

El sisme ha tingut l’epicentre a la localitat de Sivrice i s’ha notat a Iraq i Síria

També hi ha diversos ferits i greus danys materials

Almenys catorze persones han mort i més de dues-centes han resultat ferides aquest divendres com a conseqüència del terratrèmol de 6,5 graus de magnitud en l’escala de Richter que ha sacsejat el sud-est de Turquia. El sisme, que també ha provocat ferits i greus danys materials, s’ha sentit també a Iraq i Síria.

El terratrèmol s’ha registrat cap a les set del vespre (hora catalana) i ha tingut l’epicentre a prop de la localitat de Sivrice, d’uns 10.000 habitants, a la província d’Elazig, segons l’agència de notícies estatal Anadolu.

Segons el balanç ofert per l’agència estatal d’emergències i desastres, 14 persones han mort i 225 han resultat ferides, dues de les quals greus. Els equips de rescat treballen per localitzar persones atrapades sota la runa.És molt probable que les xifres de morts i ferits augmentin.

El ministre d’Interior, Süleyman Soylu, ha explicat que s’han produït diverses rèpliques del sisme, la més potent de magnitud 5,4. Soylu ha assegurat que almenys una desena d’edificis han col·lapsat. En les primeres imatges que circulen als mitjans locals i a les xarxes socials s’observen danys a habitatges i vehicles de la província d’Elazig, així com escenes de pànic amb persones que corren cap al carrer. En altres imatges es veuen edificis parcialment ensorrats i bombers desplegats al lloc.

El fet que ja sigui de nit a Turquia dificulta les operacions i la valoració dels danys.

Els equips de rescat revisen les ruïnes dels edificis per trobar possibles víctimes.

L’epicentre es troba a uns 6,75 quilòmetres de profunditat. Tot i que en un primer moment s’ha valorat que la magnitud era de 6,8, el centre sismogràfic turc ha rebaixat després la potència a 6,5.

Turquia és un dels països amb més activitat sísmica del món perquè està situada damunt de diverses falles actives. Cada dia es produeixen desenes de terratrèmols i rèpliques menors.

El més devastador de les últimes dècades va passar el 1999, quan un sisme de magnitud 7,4 va sacsejar la regió del Màrmara i va provocar 17.000 morts i 43.000 ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia