Successos

Suports al gironí Jordi Alemany per l’acusació del fiscal

Incomprensió per la imputació del membre del secretariat de l’ANC per haver participat en el primer aniversari de l’1-O

La injusta acusació que fa la fiscalia cap a Jordi Alemany, que s’enfronta a cinc anys de presó per la seva participació en la celebració del primer aniversari de l’1-O, ha originat múltiples mostres de solidaritat a l’activista gironí. El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, va expressar-li ahir el seu suport, tot subratllant que “mai caminarà sol”; i en relació a unes paraules d’Alemany, va afegir: “Com bé dius, sense por al jutjat, però amb el temor de no aconseguir el que ens hem proposat”. Cal recordar, en aquest sentit, que Alemany va posar en relleu, en unes declaracions publicades dimarts per aquest diari, que “la repressió no ens ha de fer por”, sinó que el que hem de témer “és quedar-nos a mig camí” en el procés cap a la independència.

Poble Lliure va denunciar, a través de Twitter, que “la repressió és l’únic camí que coneix l’Estat espanyol” i, malgrat això, “la lluita per la democràcia i la República Catalana és l’únic que coneixem nosaltres”: “Cap repressió ens podrà aturar! Tot el nostre suport per al company Jordi Alemany!” I, també des de l’ANC, es va emfatitzar que “davant la repressió, més determinació”.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va agrair a Alemany el seu coratge i li va enviar “força i escalf”. I, des de MES, van qualificar la petició de la fiscalia d’“esperpèntica”, i consideren que constata que “la repressió continua”.

“No estàs sol”

Àdam Bertran, regidor d’ERC a Girona, també es va pronunciar sobre l’actuació del fiscal: “Quan la injustícia pren la toga i corromp el sistema, l’única alternativa és plantar-se en la defensa dels drets democràtics”: “En la desobediència pacífica contra injustícies hi hem de ser tots. Jo també hi era i hi seré. Jordi, amb tu!”.

“Al teu costat, Jordi Alemany, i de la teva família”, va escriure la diputada de JxCat Gemma Geis. En la mateixa línia, l’exdiputada de la CUP Mireia Boya va traslladar “una abraçada enorme a la família” d’Alemany, a qui va transmetre que “no estarà mai sol”. I, entre la infinitat de missatges, hi havia ahir el del CDR Girona-Salt: “Tot el nostre suport! Volen que ens faci por sortir al carrer per plantar cara a les sentències del judici farsa i continuar lluitant per la República. Ens trobareu organitzades, mobilitzades i tan solidàries com sempre. No estàs sol.”

“No es va intimidar ningú”

La fiscalia demana cinc anys de presó per a Jordi Alemany, que és membre del secretariat nacional de l’ANC. L’acusa d’haver comès, presumptament, sis delictes durant la celebració del primer aniversari de l’1-O, a Girona. En concret, el ministeri públic li atribueix ultratge a la bandera, desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat i de vigilància privada, danys, un delicte menys greu de lesions i dos delictes lleus de lesions. En la convocatòria es va despenjar la bandera espanyola de l’edifici de la Generalitat. Tot i que la fiscalia admet que en la protesta hi van participar 300 persones, Alemany és l’únic encausat. Ell relata que hi va ser present, però nega els delictes que se li imputen: “Vam entrar a l’edifici amb una actitud festiva i reivindicativa. En cap moment es va intimidar ningú.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia