Successos

La detinguda de Banyoles, a un centre de menors

La magistrada del jutjat de menors número 1 de Girona dicta internament tancat i terapèutic en espera del judici

Cinc minuts de silenci davant de l’ajuntament

La titular del jutjat de menors número 1 de Girona va acordar ahir l’internament tancat i terapèutic durant sis mesos de la jove de Banyoles detinguda dimecres per haver matat la seva mare. Aquest internament seria prorrogable a tres mesos més, si no s’hagués celebrat el corresponent judici.

La jove de 17 anys va reconèixer el crim durant la seva declaració davant la magistrada com ja ho havia fet durant la reconstrucció dels fets que la comitiva judicial va fer dijous al vespre al domicili familiar de l’avinguda Països Catalans. Segons va confessar, estava enfadada amb la seva mare per una discussió que es va produir la nit abans i la va atacar amb un ganivet de cuina. El seu germà va ser qui va trobar la dona, de 53 anys, morta.

La jove, que hauria degollat la seva mare, va ser detinguda dijous a la tarda a Castell-Platja d’Aro, en un pis de la família.

Després que passés a disposició de la fiscalia de menors, l’equip d’assistència tècnica de menors va fer una avaluació psicològica de la jove i en va proposar l’internament en un centre de menors com a millor opció per a la seva protecció.

La fiscalia va traslladar la petició –equivalent a la presó preventiva en adults– al jutjat de menors, que va acordar la mesura.

Una ciutat consternada

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va declarar ahir després dels cinc minuts de silenci convocats en record de la dona morta a ganivetades, amb l’assistència d’unes 200 persones, que la ciutat està consternada perquè és “una família molt coneguda”. Noguer va informar que han posat els serveis d’atenció psicològica del Dipsalut a disposició de la família i de l’institut on estudiava la jove, tot i que, en aquest cas, l’atenció ha anat a càrrec dels psicòlegs del centre. L’alcalde va reconèixer que els serveis socials havien atès la família, però no va donar detalls per preservar-ne la intimitat. Ahir era l’últim dia del dol oficial decretat per l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia