L'Ajuntament de Montgat admet que no té permís per instal·lar càmeres de vigilància però en defensa l'ús

L'Ajuntament de Montgat va voler respondre ahir a les acusacions efectuades pel sindicat de policies locals de Montgat de la UGT sobre l'ús d'una quinzena de càmeres de videovigilància instal·lades el 2008 en diferents punts de la vila. El consistori admet implícitament que la instal·lació de tres càmeres en dos parcs del poble s'ha fet sense tenir el permís del Departament d'Interior, ja que, per raons que per ara desconeix, l'administració municipal no ha arribat a enviar a la Generalitat la pertinent petició per instal·lar aquest sistema de videovigilància. En aquest sentit, l'Ajuntament ha decidit obrir una investigació per aclarir els fets respecte d'aquest tràmit de comunicació amb Interior. En un comunicat, però, el consistori diu que no s'està fent un ús de les càmeres «més enllà de garantir la seguretat a edificis públics» i «evitar el trànsit de vehicles» a dos espais públics del poble. De les 16 càmeres instal·lades, l'Ajuntament diu que les 13 que estan situades a diversos edificis municipals –a la biblioteca, a les dependències de la policia local, al dipòsit municipal, al magatzem de la brigada i a l'edifici consistorial– enfoquen a la façana i responen a la voluntat d'evitar actes vandàlics, robatoris i protegir el personal que hi treballa, a més de «disposar de la senyalització pertinent». Tot el contrari del que denuncia la UGT, que sosté que les càmeres s'estan utilitzant per «vigilar» els ciutadans sense el seu consentiment. La regidoria de Comunicació també va negar que les càmeres instal·lades a la biblioteca enfoquin la sortida d'una escola i que els dispositius col·locats a la comissaria enregistrin les converses dels agents a l'àrea de descans i, «en cap cas», que es gravin les converses mantingudes entre els agents i els ciutadans que efectuen denúncies, ja que aquest procediment es duu a terme en un despatx on no s'enregistra «ni imatge ni so». Fins a la normalització de la situació, però, l'Ajuntament ha optat per aturar l'ordinador que visualitza les imatges de les càmeres i l'enregistrament d'imatges a la comissaria.

El sindicat UGT no va voler valorar la versió de l'Ajuntament, ja que consideren que és la comissió de control de la videovigilància i l'Agència Catalana de Protecció de Dades «les que han respondre».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.