Política

POLÍTICA

Els ajuntament gironins presenten les factures

Els ajuntaments gironins han presentat avui finalment les factures pendents –a 31 de desembre de 2011– per acollir-se al pla de pagaments a proveïdors, que va finalitzar ahir. Alguns, però, ja havien fet els deures molt abans, com és el cas de l'Ajuntament de Calonge, que aquesta setmana ja havia pagat totes les factures fins al dia 20 de gener.

Calonge, al dia

D'aquesta manera, el govern Calonge té totes les factures pagades.

Amb tot, hi ha poblacions amb deutes importants, com ara Salt, amb 4,3 milions d'euros, Castelló d'Empúries (3,7), Palamós (1,9), Puigcerdà (1,4), Ripoll (1,9), Blanes (13,9), Santa Coloma de Farners (2,3), Arbúcies (3) i Anglès (2,5).

Altres municipis, però, es mouen en xifres més modestes, comara Torroella de Montgrí (200.000), la Bisbal d'Empordà (400.000) i Besalú (750.000). A Llagostera, l'ajuntament està al dia, només tenen una factura de 8.000 euros, que en aquest estaven discutint amb el proveïdor. La polèmica també ha estat present en alguns processos. Segons CiU, a l'oposició a l'Ajuntament de Tossa de Mar, l'alcaldessa, Gisela Saladich, ha fet demagògia perquè des del govern s'havia dit que hi havia 5 milions pendents de pagar. CiU afirma que finalment l'Ajuntament ha liquidat tan sols 319 factures amb 136 proveïdors per un import d'1,9 milions d'euros. Aquesta quantitat, considera CiU, desmenteix radicalment les xifres que s'han anat divulgant sobre l'existència d'un volum de facturació de l'anterior govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.