Política

política

Sí ripollès als Municipis per la Independència

El ple aprova l'adhesió i demà la sotmet a debat el Consell de la Garrotxa

El Consell Comarcal del Ripollès es va adherir ahir a l'Associació de Municipis per la Independència i el de la Garrotxa debat demà si entra a formar-ne part. En el cas de l'ens ripollès, la proposta d'acord –no pas de moció– va ser del grup comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). El president del consell, Miquel Rovira (CiU), va explicar que la federació també volia presentar la mateixa proposta, però que, com que ho havia fet ERC, s'hi van adherir. L'acord es va prendre per unanimitat. CiU i ERC van votat en bloc, mentre que els socialistes van tenir llibertat de vot. Això no obstant, tots els cinc consellers del PSC hi van votar també a favor.

Vot lliure

Demà és el torn del Consell Comarcal de la Garrotxa. El president de l'ens, Joan Espona (CiU), va explicar que duen la proposta d'adhesió al ple perquè és un tema amb el qual hi ha molta gent sensibilitzada i implicada. “Com a catalans, ens sentim maltractats pel govern espanyol i aquest sentiment és cada vegada més generalitzat”, va dir. Espona va voler remarcar que com que es tracta d'un tema polític el seu grup, CiU, ha volgut donar llibertat de vot als seus consellers comarcals. Res fa pensar que la moció no pugui prosperar.

Aquesta moció, que no signa cap partit amb representació al ple, es presenta a proposta del grup d'ERC, que al plenari del desembre passat ho va proposar, tot i que, aleshores, hi havia encara el dubte de si els consells comarcals es podien adherir a l'Associació de Municipis per la Independència o bé només ho podien fer els plens dels ajuntaments.

A la Garrotxa, s'han adherit a l'associació Olot, Besalú i Sant Jaume de Llierca i, al Ripollès, Ripoll, Vallfogona, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn, Ogassa, Pardines, Planoles, Vilallonga de Ter i Molló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.