Política

Montilla demana a loposició "menys tacticisme" i més propostes contra la crisi econòmica

"No sortirem d'aquesta crisi amb el no o amb la queixa permanent a la boca", ha alertat el president català

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha referit aquest diumenge a la cimera anticrisi que va reunir divendres agents socials, govern i oposició. D'aquests darrers, Montilla ha mostrat certa decepció. "M'hagués agradat menys tacticisme", ha apuntat, "i que hi hagués hagut més voluntat de millorar les coses" amb "propostes realistes", ha afegit.

"No sortirem d'aquesta crisi amb el no o amb la queixa permanent a la boca", ha alertat el també primer secretari del PSC en un acte de partit a Gelida (Alt Penedès), on prèviament s'ha reunit amb alcaldes i regidors socialistes de la comarca i també del Garraf.

En un moment de la seva intervenció, el president del govern i líder socialista ha afirmat que "a l'oposició li falta la responsabilitat", que sí han demostrat per la seva part, i en més d'una ocasió, "els agents econòmics i socials". Montilla ha recordat els trenta acords per lluitar contra la crisi econòmica que es van tancar al desembre amb sindicats i patronal, i que alguns han començat a aplicar-se.

El president català ha destacat també que algunes de les mesures es fan amb la col·laboració dels ajuntaments, especialment les concebudes per fer front a l'alt índex d'atur. "És molt important el que faci el govern de l'Estat, la Unió Europea i el govern de Catalunya, però també les coses que podem fer des dels ajuntaments", ha sentenciat el primer secretari del PSC.

Montilla ha definit la situació econòmica actual com a "no fàcil". Amb una crisi que s'arrossega des de fa dos anys i on, segons ha dit, s'ha de reivindicar i promoure "la cultura de l'esforç i del servei" . Fent referència als partits de la oposició, ha el president de la Generalitat ha declarat que "hi ha d'altres que no tenen massa interès en treballar plegats, sinó en què quedi clar quina és la seva posició i els seus interessos". Montilla lamenta aquesta postura que comporta "no remar en la mateixa direcció, que és el que cal fer avui més que mai". "Haurem de treballar molt entre tots, i a més, per a tots", ha conclòs Montilla.

Tot i el context desfavorable, el cap de l'executiu català ha mostrat la seva plena confiança en el fet que se superarà la crisi, gràcies a "propostes realistes" que s'impulsen des del govern i que es poden assumir amb els recursos actuals "optimitzant-los i gestionant-los millor".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.