Política

Sumar En Comú Podem impulsa una llei integral contra el racisme a Girona

La llei busca abordar de manera integral la problemàtica del racisme i promoure la igualtat i la justícia racial a Girona i a Catalunya en el seu conjunt

Sumar En Comú Podem ha presentat un programa amb diverses propostes per combatre el racisme com a qüestió estructural a Catalunya. Encapçalat per Júlia Boada, el grup busca impulsar una llei integral contra el racisme a Girona. Aquesta llei tindria com a objectiu fomentar la igualtat i la justícia racial, obligant la seva aplicació a tot el territori català.

El programa de Sumar En Comú Podem inclou més d’una desena de mesures concretes per abordar les desigualtats i dificultats que enfronten les persones migrants. Entre aquestes propostes destaquen l’agilització dels tràmits en matèria de nacionalitat i d’estrangeria per promoure la participació política del col·lectiu migrant. A més, el partit polític proposa eliminar les barreres administratives i legals que limiten l’accés universal al Sistema Nacional de Salut. D’aquesta manera, es garantirà l’accés a la sanitat pública per a totes les persones, incloent-hi sol·licitants d’asil, refugiats, persones en situació administrativa irregular i aquelles amb dificultats per acreditar l’empadronament. El grup també defensa el tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIEs), considerant-los com una vulneració dels drets fonamentals de les persones migrades. A més, en la nota de premsa indica que vol liderar una coalició de països per avançar cap a un nou pacte europeu de migració i asil, que inclogui corredors humanitaris i un mecanisme de reassentament més generós.

Amb aquest programa, Sumar En Comú Podem busca abordar de manera integral la problemàtica del racisme, millorar les condicions de vida de les persones migrants i defensar els seus drets fonamentals a Girona i a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona