Política

Un jutge peruà dicta set dies de detenció preliminar per a l’expresident Castillo

La Unió Europea felicita a la nova presidenta Dina Boluarte

El jutge suprem peruà Juan Carlos Checkley ha ordenat aquest dijous set dies de detenció preliminar per a l’expresident Pedro Castillo, que està investigat per la presumpta comissió d’un delicte de rebel·lió després d’anunciar el tancament del Parlament i la instauració d’un govern d’emergència.

D’altra banda, la Unió Europea ha felicitat aquest dijous a la nova presidenta de Perú, Dina Boluarte, després del cop d’estat fallit. En un comunicat, un portaveu del Servei Europeu d’Acció Exterior ha aplaudit la “forma pacífica i democràtica” d’afrontar la crisi política. El president del govern, Pedro Sánchez, també ha traslladat a la nova cap de l’executiu “el suport d’Espanya en la defensa de la Constitució i l’Estat de Dret”. França també s’ha mostrat a favor d’una “solució política, democràtica i pacífica”.

En unes primeres declaracions com a presidenta, Boluarte ha evitat pronunciar-se sobre la convocatòria de noves eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia