Política

Estat espanyol

Els jutges madrilenys es desmarquen de la fiscalia sobre la revisió de les penes per delictes sexuals

Els magistrats de les seccions penals de l’Audiència de Madrid decideixen aplicar la norma més favorable al condemnat

Una trentena de jutges s’han reunit aquest divendres per unificar criteris sobre la llei del només sí és sí

Els magistrats de les seccions penals de l’Audiència Provincial de Madrid han acordat aquest divendres aplicar la norma més favorable al condemnat en relació amb la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, més coneguda com la llei del només sí és sí, de manera que es desmarca del decret del Fiscal General de l’Estat.

Així ha transcendit després de la reunió celebrada entre els quinze magistrats de les seccions penal de l’audiència madrilenya, a la qual han assistit altres jutges de forma voluntària, com és habitual en les reunions de la Junta d’Unificació de Criteri que se celebren quan hi ha un canvi legislatiu rellevant.

En total hi han participat una trentena de jutges, han precisat fonts jurídiques.

La majoria ha votat per aplicar el criteri més favorable al reu, de manera que es desmarca del criteri expressat recentment per la fiscalia i dels magistrats que han defensat l’aplicació de la disposició transitòria cinquena del Codi Penal, han explicat a EFE fonts jurídiques.

Aquesta disposició transitòria estableix que quan la pena imposada “sigui també imposable” d’acord amb la nova norma, és a dir, que si entra dins de la forquilla de penes contemplada, no té per què revisar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia