Política

ERC enceta la cursa de les municipals inflant el pit per la derogació de la sedició

Marta Vilalta diu que resoldre el conflicte a través de la negociació dona els seus fruits

Junts assegura que “es modernitza” la repressió

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va inflar el pit ahir per la proposta de derogació del delicte de sedició i va instar la resta de l’independentisme a donar suport a la modificació del Codi Penal en la tramitació al Congrés per “fer realitat allò que semblava impossible”. Vilalta ho va dir a Vilafranca del Penedès, en la presentació del programa marc d’ERC per a les pròximes eleccions municipals del mes de maig.

El mateix dia que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, negava que la derogació de la sedició beneficiés els líders independentistes i assegurava que “Puigdemont respondrà davant la justícia espanyola”, i el portaveu socialista al Congrés, Patxi López, es congratulés d’haver deixat enrere el problema que la Catalunya del 2017 va ser per a l’Estat, Vilalta va apel·lar a la negociació com a eina per fer camí cap a l’amnistia i l’autodeterminació des de l’independentisme “útil” i transformador enfront dels de sempre.

La derogació del delicte de sedició és, des del punt de vista dels republicans, la clau per reduir la capacitat repressiva de l’Estat espanyol i permet consolidar una via per a tot l’independentisme cap a la República Catalana.

L’objectiu final d’aquest llarg camí és aconseguir un referèndum negociat que doni veu a la ciutadania, tal com va explicar la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret. Però això només es pot fer amb un “govern fort i cohesionat, amb les idees clares i la vocació de ser útil a la ciutadania”.

A criteri de la justícia

El secretari general de Junts, Jordi Turull, fa una interpretació totalment contrària. Ahir va assegurar que la reforma del delicte de sedició “no elimina la repressió”, sinó que “la modernitza perquè tingui una homologació a nivell europeu però aplicant el criteri de la cúpula judicial espanyola”. “Ja sabem el mal geni que gasta amb l’independentisme”, va afegir. Turull va criticar que “per part d’alguna força independentista se li doni suport” i “s’aplaudeixi l’a por ellos al Codi Penal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia