Política

Els demòcrates dels EUA, a un escó de retenir el Senat

Amb la reelecció del candidat d’Arizona davant d’un rival avalat per Trump, progressistes i republicans empaten a 49

L’atenció es concentra ara en el recompte a Nevada, molt ajustat

Després de tres dies de recompte de vots de les legislatives de mig mandat, el Partit Demòcrata se situava ahir a només un escó de mantenir la majoria al Senat gràcies a la victòria del seu candidat a Arizona. Amb el 83% escrutat, el demòcrata Mark Kelly aconseguia prou avantatge respecte al seu rival republicà, Blake Masters, per garantir-se la reelecció en aquest estat clau del sud-oest del país.

El conservador Masters tenia el suport explícit de Donald Trump, de manera que la seva derrota s’afegeix a les d’altres aspirants avalats pel polèmic expresident (2017-2021). Amb la victòria de Kelly, els demòcrates sumen 49 senadors, a l’espera que es conegui el resultat a Nevada, on, de moment, el candidat republicà lidera el recompte per la mínima. Si els progressistes aconseguissin guanyar en aquest estat, s’assegurarien 50 dels 100 escons de la cambra i, per tant, el control ja que la vicepresidenta, Kamala Harris, hi disposa d’un vot de qualitat en cas d’empat. Per contra, si són els republicans els que s’acaben emportant l’escó en joc de Nevada, el control del Senat es decidiria en la segona volta dels comicis a Geòrgia, que s’han de celebrar el pròxim 6 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia