Política

El PSC deslliura Nadal i Pagans dels errors en la gestió a l’empresa de l’aigua

Els socialistes consideren que l’entrada de Puigdemont no va posar fi a la manera de fer de Girona SA

Afirmen que l’etapa de Junts està “esgotada”

El grup municipal del PSC va valorar ahir les crítiques que havia fet l’equip de govern de Girona, de Junts i ERC, al funcionament de l’empresa mixta que ha dut el servei d’aigua potable, Aigües de Girona, Salt i Sarrià SA (Agissa). En un comunicat, els socialistes deslliuren dels errors en la gestió d’Agissa els alcaldes socialistes Joaquim Nadal (1979-2002) i Anna Pagans (2002-2011).

El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés (Junts), havia dit dimecres a aquest diari que el soci privat, Girona SA, “havia abusat de la confiança” cap a l’administració pública durant dues dècades. Terés s’havia referit també al fet que el conseller delegat d’Agissa, Narcís Piferrer, tenia gairebé un poder absolut i els diferents responsables polítics no haurien vetllat prou pel control de la gestió de la societat.

Ahir el PSC va afirmar que la manera de fer a Agissa va continuar amb l’arribada de Carles Puigdemont (CiU), el 2011. “El PSC considera que la seva gestió [de Nadal i Pagans] va ser correcta. Els problemes que hi va haver va ser a causa del soci privat (Girona SA) van continuar després de 2012 igual que havien estat abans de 2012.”

Per tant, el PSC (6 regidors de 27) no creu que l’arribada de Puigdemont a l’alcaldia canviés la manera de funcionar de la societat mixta, que ara està sota tutela judicial i que es dissoldrà diumenge.

El PSC troba “ridícul” que un govern “esgotat, que fa dotze anys que és al poder, intenti fer electoralisme parlant dels governs anteriors de fa més d’una dècada”.

LA FRASE

Els problemes que hi va haver van ser a causa del soci privat i varen continuar després del 2012
Fragment del comunicat de premsa del PSC

LA DATA

23.10.22
és el dia
que es dissoldrà l’empresa mixta Agissa, que es va constituir el 1992 amb Girona SA com a soci privat.

A favor de la gestió directa i un bon servei

En el comunicat fet públic ahir, el PSC defensa la gestió directa que farà l’Ajuntament de Girona del servei d’aigua potable. Els socialistes (6 regidors de 27 en el ple) van donar suport a l’aprovació inicial del procés de municipalització i afirmen: “El PSC continuarà donant suport al procés per municipalitzar el servei i espera que sigui eficient i amb un bon preu per a la gent”, assenyala el grup municipal socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia