Política

L’ANC aixeca un mur d’urnes davant la Generalitat

Centenars de manifestants demanen la dimissió del president Pere Aragonès

Feliu insisteix en demanar als partits "un pla per a la independència"

  • VÍDEO: Concentració convocada per l'ANC a la plaça de Sant Jaume. Mireia Rourera

Centenars de persones han omplert aquest dissabte la plaça Sant Jaume de Barcelona en una acció de protesta amb motiu del cinquè aniversari del referèndum d’independència de l’1 d’octubre de 2017.

Els assistents, convocats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), han aixecat un mur amb urnes de la històrica consulta davant el Palau de la Generalitat. L’entitat ha volgut simbolitzar amb aquesta acció “la distància entre la gent i les institucions”.

Els manifestants han reclamat al govern que faci efectiva la independència i han cantat consignes com “fora, fora, fora la bandera espanyola”. A més, han demanat a crits la dimissió de l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès. Moltes de les pancartes que s’han exhibit a la concentració han mostrat missatges crítics amb els partits polítics independentistes, sobretot amb ERC.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha explicat que “hem vingut per fer una commemoració, però no una celebració perquè l’1-O vam votar i guanyar, però no vam tenir la independència”.

Feliu ha apel·lat a “la unitat” com a estratègia per aconseguir la independència. “Els d’aquí darrera [els partits del govern] no s’entenen, però nosaltres sí que sabem on és la unitat: aquí, on és la gent”, ha reivindicat en el seu discurs durant l’acte.

Feliu ha tornat demanar als partits del govern “un pla per la independència”. I si no ho fan, ha avisat que demanaran la convocatòria d’eleccions i presentaran una llista cívica.

En aquest sentit,ha explicat que l’entitat convocarà una “conferència nacional per a la independència”, amb l’objectiu d’implicar “totes les persones i entitats que vulguin dir la seva i debatre” sobre el camí cap a la independència.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia