Política

Putin presideix la signatura de tractats d’annexió de quatre regions ucraïneses

La cerimònia de la firma dels quatre tractats d’unió amb Rússia començarà a les 15.00 hores de Moscou (12.00 GMT) en presència dels líders de les regions ocupades i parlamentaris russos

El president de Rússia, Vladímir Putin, presideix aquest divendres al Kremlin l’acte d’annexió de les regions ucraïneses de Donetsk, Lugansk, Xerson i Zaporíjia, al qual assistiran també els caps prorussos dels territoris separatistes.

La cerimònia de la firma dels quatre tractats d’unió amb Rússia començarà a les 15.00 hores de Moscou (12.00 GMT) en presència dels líders de les regions ocupades i parlamentaris russos.

Durant l’acte, que tindrà lloc a la sumptuosa sala Sant Jordi del Gran Palau del Kremlin, Putin pronunciarà un discurs “de gran importància”, ha avançat la Presidència russa.

A la mateixa sala el mandatari rus ja va signar el 18 de març del 2014 el tractat per a l’annexió a Rússia de la península ucraïnesa de Crimea i de la ciutat de Sebastopol.

A la tarda a la Plaça Roja s´organitzarà un gran concert en suport de la incorporació de nous territoris.

S’espera que l’esdeveniment compti amb l’assistència del cap del Kremlin, cosa que encara no ha confirmat oficialment les autoritats.

Putin sí que es va donar un bany de masses després de firmar el 2014 l’annexió de Crimea en un acte que va reunir al centre de Moscou més de 120.000 persones, segons les autoritats.

Aquest dimecres els líders de quatre regions a l’est i el sud d’Ucraïna van demanar formalment al cap del Kremlin la incorporació d’aquests territoris a Rússia després d’uns referèndums d’annexió qualificats de “farsa” per Kíiv i la pràctica totalitat de la comunitat internacional.

Segons els resultats difosos ahir per les autoritats prorruses amb el cent per cent de les paperetes escrutades, entre el 87,05 i el 99,23% dels votants als territoris controlats parcialment per les forces russes a l’est i sud d’Ucraïna van recolzar l’annexió a Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia