Política

estats units

Biden no estava avisat del registre de l’FBI en la mansió de Trump

El president dels Estats Units clama contra els qui busquen el poder i la divisió en comptes de la unitat

Líders republicans acusen el govern de persecució a l’expresident Donald Trump

El president dels Estats Units, Joe Biden, no estava avisat del registre que va dur a terme dilluns l’FBI en la mansió de l’exmandatari Donald Trump (2017-2021) a Mar-a-Lago, a Florida, un succés del qual es va assabentar per la premsa, ha assegurat aquest dimarts la Casa Blanca.

En la seva roda de premsa diària, la portaveu del president, Karine Jean-Pierre, ha evitat donar detalls “sobre una recerca que s’està duent a terme” i, preguntada per les acusacions de persecució política abocades pels republicans, ha contestat que Biden “respecta l’estat de dret”. “El president no estava informat, no estava al corrent. Ningú a la Casa Blanca va rebre un avís”, ha ratificat la secretària de Premsa del Govern.

La portaveu ha afirmat que es tracta d’una recerca independent i no s’ha pronunciat sobre els motius del registre en la mansió, que alguns mitjans relacionen amb els documents oficials que Trump suposadament es va emportar de la Casa Blanca.

“El president, a la Casa Blanca, s’ha assabentat del registre de l’FBI per informacions públiques, igual que tots els estatunidencs, i no estava avisat. El president Biden ha estat molt clar durant el seu mandat que el Departament de Justícia duu a terme les seves recerques de manera independent”, ha insistit.

En aquest context, Biden, ha criticat aquest dimarts als qui “busquen el poder” enfront dels qui aposten per la unitat, hores després que l’exmandatari Donald Trump acusés el govern de realitzar una persecució política en contra seva pel registre d’una de les seves mansions.

“Tots sentim tot el soroll que hi ha, però sabem que hi ha els qui se centren més a buscar el poder”, ha apuntat Biden, en un acte en el qual va signar un projecte de llei per a la fabricació de microxips als EUA

Encara que no va fer referència directa a Trump, les declaracions arriben en ple enrenou pel registre aquest dilluns de Mar-a-Lago, la mansió que l’expresident té a Palm Beach, en el sud-est de Florida, per part de l’FBI, que buscava documents.

Nombrosos membres del Partit Republicà han sortit en les últimes hores en defensa de Trump i han qualificat el succés de persecució política. Entre ells el senador per Florida Marc Rubio, qui en un contundent vídeo ha dit que successos així només passen “en països com Nicaragua”. “Fins a aquesta nit, mai havíem vist que els qui assumeixen el poder usin aquest poder per a perseguir els seus oponents polítics passats o futurs”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia