Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els EUA calculen que Rússia ha sofert entre 70.000 i 80.000 baixes a Ucraïna

Segons l’Alt Comissionat de l’ONU per a Drets Humans en data d’1 d’agost, almenys 355 civils ucraïnesos han perdut la vida i 1.100 han resultat ferits des del començament de la guerra

El Pentàgon calcula que Rússia ha sofert entre 70.000 i 80.000 baixes, la qual cosa inclou morts i ferits, des de l’inici de la invasió d’Ucraïna, el passat 24 de febrer.

El sotssecretari de Defensa per a Política dels EUA, Colin Kahl, ha explicat en una roda de premsa que el nombre de baixes russes és “notable” atès que Moscou no ha aconseguit “cap” dels objectius que tenia al començament de la invasió.

Kahl no ha volgut precisar el nombre de víctimes que han sofert les forces ucraïneses des de l’inici del conflicte.

El director de la CIA, William Burns, va indicar a la fi de juliol que l’agència que dirigeix estima que uns 15.000 russos haurien mort i uns 45.000 haurien resultat ferits durant el transcurs de la contesa a Ucraïna.

Segons un recompte elaborat pel mitjà rus independent Mediazona i BBC News Russia, en data del 29 de juliol 5.185 russos haurien perdut la vida durant el conflicte.

Per la seva part, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va assegurar al juny que el nombre de soldats russos morts al seu país arribaria aquell mes els 40.000.

Igual que Rússia, Ucraïna tampoc informa dels seus militars morts. A l’abril, Moscou va assegurar que havia matat a uns 23.000 soldats ucraïnesos.

Respecte als civils, d’acord amb les xifres ofertes per l’Alt Comissionat de l’ONU per a Drets Humans amb data de l’1 d’agost, almenys 355 ucraïnesos han perdut la vida i 1.100 han resultat ferits des del començament de la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia