Política

ERC mantindrà el govern de Blanes en minoria i espera aconseguir el suport puntual dels comuns

L'alcalde de Blanes reestructura el cartipàs després del trencament del pacte i assumeix la regidoria d'Urbanisme

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha anunciat que seguirà al govern municipal tot i que només tingui cinc regidors. La sortida dels comuns no alterarà el rumb, segons Canosa, malgrat que és conscient que caldrà arribar a molts acords amb la resta de grups per tirar endavant els projectes. De fet, el batlle confia en què els comuns donin suport al govern local en determinats projectes. Per la seva banda, el portaveu de Blanes en Comú Podem, Jordi Urgell, ha avisat que faran una oposició crítica. Malgrat tot, Urgell ha remarcat que no s’instal·laran en el ’no’ permanent, però sí que exigiran diàleg i negociació.

Avui al matí s’ha oficialitzat la sortida dels cinc regidors de Blanes en Comú Podem del govern municipal després que els membres de la formació hagin presentat al registre d’entrada la seva renúncia als càrrecs de govern. Aquesta decisió suposa que ERC quedi en solitari al govern i l’alcalde, Àngel Canosa, ha assegurat que mantindran el mateix full de ruta que hi havia fins ara.

Canosa ha lamentat que els comuns hagin interpretat la destitució de la regidora d’Urbanisme com un “trencament del pacte de govern” ja que els republicans en cap moment ho han plantejat com a tal. Malgrat tot, el republicà agraeix la feina feta als comuns durant els tres anys de govern compartit.

Sobre les possibles irregularitats, Canosa ha subratllat que han obert “diligències prèvies” per esbrinar què ha passat amb la regidora Rosa Aladern al capdavant de l’àrea d’Urbanisme.

D’altra banda, el portaveu dels comuns critica les acusacions que ha fet l’alcalde “sense proves” de la regidora d’Urbanisme. Considera que si tenia sospites hauria d’haver iniciat els tràmits pertinents preservant la presumpció d’innocència, abans de prendre aquesta decisió.

El republicà Àngel Canosa, ha reestructurat el cartipàs municipal després del trencament del pacte amb els Comuns. A partir d'ara, els cinc regidors d'ERC passen a governar en solitari, i entre ells assumiran les diferents regidories i les dues tinences d'alcaldia que portaven els edils de Blanes en comú-Podem (BEPC). L'alcalde assumirà l'àrea d'Urbanisme. Precisament, la que va retirar a la regidora Rosa Alabern, i que ha estat el detonant per al trencament de l'acord. Olga López portarà Joventut; Albert Sanz, Participació Ciutadania i Turisme; Marina Vall-llosada, Residus i Acció Social, i Carlos Garzón, Esports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia