Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La UE transfereix a Ucraïna un nou préstec de 500 milions d’euros

És la primera part dels 1.000 milions d’euros de préstecs financers compromesos per la Comissió Europea

La Comissió Europea (CE) ha enviat avui a Ucraïna els primers 500 milions d’euros dels 1.000 milions del nou paquet de préstecs financers per a ajudar al país sota la invasió de Rússia i completarà la transferència demà.

Per a pal·liar les dificultats de finançament de Kíiv, la Comissió Europea demana crèdits en els mercats en nom de la UE i trasllada els diners a Ucraïna, país al qual finança també amb alguns programes comunitaris.

Els diners anunciats se sumen als 1.200 milions d’euros que la Unió Europea ha aportat a Ucraïna en la primera meitat de l’any en concepte d’ajuda d’emergència, segons ha assenyalat en un comunicat l’Executiu comunitari.

A més, Brussel·les ha informat de l’enviament a Moldàvia de la primera meitat dels 50 milions d’euros d’ajuda macrofinancera aprovada per a aquest país.

“La injustificada guerra d’agressió de Rússia contra Ucraïna ha tingut un impacte significatiu en l’economia moldava, la qual cosa se suma als importants desafiaments i desequilibris preexistents”, ha assenyalat la Comissió, que ha citat en particular la recessió en aquest país per la covid i l’impacte dels alts preus de l’energia, així com la recepció de refugiats d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia