Política

estat espanyol

Adriana Lastra dimiteix com a vicesecretària general del PSOE

La dirigent socialista deixa el càrrec per motius personals i de salut

La seva renúncia es produeix després de la patacada a les eleccions andaluses i obliga Sánchez a reordenar la direcció

Adriana Lastra ha dimitit com a vicesecretària general del PSOE. En un comunicat difós aquest dilluns, la dirigent socialista ha justificat la decisió per motius personals i de salut. “En els últims mesos s’han produït canvis importants en la meva vida personal que m’exigeixen tranquil·litat i repòs i que, en les dues últimes setmanes, m’han obligat a agafar una baixa laboral que encara s’allargarà algun temps”, explica Lastra, que està embarassada.

“Per a una militant socialista, ser vicesecretaria general del PSOE és una de les responsabilitats més boniques que hi ha, també és una feina molt exigent en temps i esforç”, comença el comunicat. Per tot això, Lastra, que manté la seva acta de diputada, destaca la “dificultat de compaginar les exigències de repòs i cures, imprescindibles amb la meva situació actual” amb “la intensitat que exigeix la direcció del partit”. La renúncia va ser comunicada “fa dies” al secretari general, Pedro Sánchez.

“Vull agrair-li la seva confiança tots aquests anys recorreguts en un camí que molts van creure impossible i que hem fet realitat pas a pas”, diu Lastra en referència al president del govern espanyol.

Sánchez ha reaccionat en una piulada a Twitter en la qual agraeix el “compromís i entrega” de Lastra que han fet que “el canvi al PSOE i a Espanya fos possible”. “Ets una socialista exemplar”, diu en la piulada Sánchez, que afirma que seguiran “treballant junts”.

Adrián Barbón, el secretari general del PSOE a Astúries, d’on és Lastra, va destacar que la dimissió és per “la necessitat de guardar repòs i màxima tranquil·litat pel seu embaràs” i destaca que cap militant del PSOE asturià ha ocupat mai “responsabilitats orgàniques tan importants.

La ja exnúmero dos del PSOE, era una de les persones que més suport va donar a Sánchez en el procés de primàries per la secretaria general del PSOE, el maig del 2017, en què es va enfrontar a l’andalusa Susana Díaz i el basc Patxi López.

Lastra va exercir com a portaveu del grup parlamentari socialista en el Congrés des del 2018 fins al setembre de l’any passat, quan ser substituïda per Héctor Gómez.

Tot i que al·legar motius de salut, la renúncia de Lastra com a número dos del PSOE es produeix després de la patacada dels socialistes a les eleccions andaluses del 19 de juny passat i enmig de rumors de canvis en la direcció del partit. La sortida de Lastra obliga precisament Pedro Sánchez a remodelar la direcció del PSOE, per encarar les eleccions municipals de l’any vinent i l’últim tram de legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia