Política

Puigneró demanarà “explicacions” a Aragonès sobre la reunió amb Sánchez

“Amb el govern del PSOE calen menys reunions i més fer perdre votacions al Congrés”, diu el vicepresident

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que demanarà “explicacions” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre la reunió amb el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, que està previst que se celebri abans de les vacances d’estiu. La trobada entre els dos presidents és un dels acords al que van arribar la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños en la reunió que van tenir a la Moncloa. “Demanaré les pertinents explicacions al president Aragonès sobre la reunió amb Sánchez perquè no tenim cap informació, només sabem que es produirà però no sabem ni quan ni l’ordre del dia”, s’ha queixat Puigneró, que ha afegit que es va assabentar de la trobada de presidents a través de la roda de premsa de Vilagrà.

D’altra banda, el vicepresident també ha fet una crida als diputats independentistes al Congrés a no donar suport a les iniciatives del govern espanyol a la cambra. “Amb el govern del PSOE calen menys reunions i més fer perdre votacions al Congrés, malauradament és l’únic diàleg que entén Sánchez”, ha explicat. Puigneró ha lamentat que la reunió s’hagi celebrat tot i que el govern va anunciar en un acte al Palau de la Generalitat que es congelaven les relacions amb l’executiu espanyol fins que no hi hagués “explicacions i dimissions” pel Catalangate. “Vull entendre que aquesta reunió no ha servit per iniciar un procés de descongelament amb el govern de l’Estat perquè no hi ha cap element que ens faci veure que les relacions s’han de descongelar, al contrari”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha assenyalat que el darrer mes “no només no hi ha hagut ni explicacions ni dimissions” sinó que tampoc “s’ha aturat l’ofensiva contra el català” i s’ha fet públic el baix nivell de compliment de les inversions de l’Estat a Catalunya. “Les bones paraules estan molt bé però només reaccionen quan perden votacions al Congrés”, ha insistit.

Puigneró ha remarcat que si s’acaba fent la reunió entre Sánchez i Aragonès ha de servir perquè hi hagi explicacions i dimissions perquè “no pot semblar que amb aquest tipus de reunions es descongelen les relacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona