Política

El PP no té “res” a dir sobre les investigacions d’Andorra a Rajoy, Montoro i Fernández Díaz

L’entorn de l’expresident espanyol manté el silenci davant les acusacions per l’‘Operació Catalunya’

El PP d ’Alberto Núñez Feijóo no té “res a comentar” sobre la investigació per part de la justícia andorrana a l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, els exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, l’exsecretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i els exmembres de la Policia Nacional Eugenio Pino i Bonifacio Díez. La investigació és fruit de les querelles de l’Institut de Drets Humans d’Andorra, l’entitat Drets i els propietaris de la Banca Privada d’Andorra (BPA) per delictes d’extorsió, coaccions i xantatge que haurien fet agents de la policia espanyola a responsables de BPA per conèixer per vies il·legals una informació bancària secreta sobre Jordi Pujol, Artur Mas, Oriol Junqueras i les seves famílies.

La justícia andorrana ja ha transmès a les autoritats espanyoles les comissions rogatòries per les querelles interposades per la família Cierco i els ha instat a personar-se a la causa en 15 dies.

Les denúncies atribueixen a Rajoy i Montoro delictes de falsedat documental per haver enviat informació falsa al FinCEN del departament del Tresor nord-americà, fet que va provocar la liquidació de la Banca Privada d’Andorra (BPA) i de la seva filial Banc de Madrid.

Segons les denúncies, el president del govern espanyol i els ministres d’Hisenda i Interior van “intimidar” el cap de govern andorrà, Antoni Martí, i tres ministres del seu govern a la reunió que va tenir lloc el 8 de gener de 2015. Per aquest motiu, els Cierco acusen el ministre de l’Interior i els membres de la policia imputats de “coaccions, amenaces, extorsió i xantatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]