Política

Les pensions no contributives pugen un 15% i Bildu salva Escrivá

Que no hi hagi ple al Congrés no vol dir que no hi hagi frenesí en comissions. En la comissió de Treball, EH Bildu va arrencar ahir al govern de Pedro Sánchez un augment del 15% de les pensiones no contributives (viudetat, orfandat o invalidesa) com a moneda de canvi perquè els abertzales salvin –amb una abstenció decisiva– el projecte de llei de plans de pensions del ministre José Luis Escrivá (Seguretat Social) i que el text vagi al ple de la setmana que ve.

Amb el vot en contra d’ERC –que no recula en l’encariment dels seus vots– i del PP i Cs, l’abstenció d’EH Bildu i Vox i els únics suports del PSOE, Podem i el PNB, el dictamen del projecte de llei de plans de pensions va ser aprovat amb la incorporació d’una quarantena d’esmenes en una votació més que confusa. Una de les esmenes acceptades que és controvertida és la de Podem que elimina el límit màxim a les bases de cotització a la Seguretat Social, que va ser votada a favor pel PSOE per error.

La llei és part del pla de recuperació i vol afavorir el desenvolupament dels plans col·lectius de pensions, minoritaris, davant els individuals, gràcies a la negociació col·lectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia