Política

ERC vol ser “la primera força municipalista” a les comarques gironines

L’estratègia dels republicans passa per ser presents “arreu de la demarcació”

Tres dones encapçalen les candidatures de Castell-Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni i Santa Cristina d’Aro

La Federació d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona treballa amb l’objectiu de ser “la primera força municipalista a la demarcació de Girona”, segons ha fet públic avui. A un any de les eleccions, ja es té clar que repetiran l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès; el de Blanes, Àngel Canosa i l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, Lourdes Fuentes. A més, Montserrat Rovira tornarà a presentar-se a Castell-Platja d’Aro i Carme Viñas, que a anar de tercera a les passades eleccions, substituirà a Miquel Bell-Lloch. En aquest escenari, tres dones encapçalaran les candidatures de Castell-Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni i Santa Cristina d’Aro.

Projectes amb valor

El president de la Federació d’Esquerra Republicana de Girona, Pau Presas, posa en relleu la feina que s’està realitzant: “Apostem per crear projectes de valor, que mirin al futur, integrats per gent honesta i amb ganes de treballar pel benestar de la gent dels seus pobles i ciutats”. Així mateix, Presas destaca que Esquerra és “l’organització més arrelada, propera, i amb presència arreu de la demarcació de Girona. Estem preparats per fer el pas i posar tot aquest bagatge al servei de tots els gironins i gironines, per millorar el dia a dia i el benestar de la ciutadania des de cada municipi”.

A un any de les eleccions vinents municipals, des d’Esquerra fa mesos que fem feina amb la vista posada el maig del 2023. “Som la primera força municipalista de Catalunya, amb la majoria de llistes i projectes que es van presentar a les eleccions municipals de l’any 2019 consolidats”, explica Presas. “Tenim converses i estem fent feina amb moltes persones dels municipis on encara no hi som per arribar-hi amb força i projectes de futur”, afegeix.

Baix Empodà

Al Baix Empordà, l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, tornarà a ser el cap de llista d’Esquerra per les municipals de 2023. També repeteix com a candidata Montserrat Rovira a Castell-Platja d’Aro, després d’haver estat a Govern en la present legislatura i a Santa Cristina d’Aro, ho fa l’actual alcaldessa, Lourdes Fuentes. A Calonge i Sant Antoni, Carme Viñas encapçalarà per primera vegada la llista d’ERC al municipi. Des de la formació republicana van realitzant converses amb persones de municipis baix-empordanesos per poder establir projectes de futur.

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, tornarà a liderar la candidatura d’Esquerra a la capital del Baix Empordà. “Tenim molta feina per fer; tanmateix, tinc tota la il·lusió i energia per continuar treballant per transformar la Bisbal en aquest gran poble del qual totes i tots ens sentim orgullosos”, manifesta Marquès, que considera que “sense cap dubte, Esquerra Republicana és la millor opció per fer-ho possible”. El candidat a l’alcaldia destaca que han definit un projecte sòlid, amb contingut i amb futur: “Un full de ruta emmarcat en els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 i que es dibuixa des dels 5 grans eixos que hem entomat a la ciutat els últims anys: eix social, promocional, urbanístic, mediambiental i estructural”.

Tres alcaldables

Tres dones encapçalen les candidatures de Castell-Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni i Santa Cristina d’Aro. Per segona vegada, Montserrat Rovira es presenta com a candidata d’ERC a Castell-Platja d’Aro, després d’haver estat a Govern en la present legislatura, en virtut del pacte establert amb el PSC i la Vall d’Aro en Comú. Per Rovira, la millor carta de presentació és la feina feta pels regidors d’ERC durant aquests anys, malgrat la duresa dels moments que han hagut d’afrontar amb el temporal Glòria i la Covid-19. La candidata té molt clars els punts sobre els quals pivotarà el seu futur programa electoral: “volem continuar treballant per aconseguir un municipi el màxim sostenible i continuarem aplicant nous tipus d’energia en els equipaments municipals i fomentant el seu ús en la ciutadania”. Així mateix, aposta per continuar actuant per la recuperació de la memòria històrica, buscar solucions d’habitatge perquè els joves no hagin de marxar del municipi, continuar aplicant noves mirades a les polítiques de turisme i pacificar i disminuir progressivament el trànsit dens en zones concretes amb accions alineades amb els ODS.

L’actual alcaldessa, Lourdes Fuentes, també repeteix al capdavant de la candidatura d’ERC a Santa Cristina d’Aro. Fuentes es presenta amb la voluntat de “finalitzar els projectes que ara mateix tenim en fase d’execució, així com per acabar tota aquella feina que hem engegat en aquesta legislatura tan complicada”. Així mateix, la candidata republicana explica que “vol seguir la feina continuant fidel al model de poble que vàrem plantejar en el nostre programa electoral”.

Finalment, Carme Viñas encapçalarà, per primera vegada, la candidatura d’ERC a Calonge i Sant Antoni. La republicana es mostra molt il·lusionada i amb totes les ganes de treballar pel poble que estima: “El meu compromís és el d’impulsar una candidatura que atengui els problemes reals dels nostres veïns i veïnes amb un programa que sigui el reflex de les seves preocupacions i que aposti pel bon funcionament dels serveis públics”. Viñas vol que la seva candidatura representi una alternativa ferma i sòlida capaç d’il·lusionar de nou als veïns i veïnes del municipi: “necessitem un projecte on les prioritats siguin el benestar de tota la ciutadania, el progrés econòmic i la cohesió social. Tenim totes les eines, i les possibilitats com a municipi, per fer-ho possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia