Política

Aragonès: “La tornada de l’emèrit contrasta amb la repressió a Puigdemont”

El president català creu que això demostra la baixa qualitat democràtica de l’Estat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat avui que la tornada del rei emèrit a Espanya “contrasta amb la repressió” que s’exerceix sobre l’expresident català Carles Puigdemont i els altres polítics independentistes “que pateixen exili contra la seva voluntat”.

“Aquests dies aquí a Brussel·les m’he pogut reunir amb tres persones, concretament, tres eurodiputats que també són exiliats polítics (...) a causa d’una repressió absolutament injustificada de caràcter polític que els impedeix tornar amb llibertat a Catalunya”, ha dit Aragonès en declaracions a la premsa, després de reunir-se ahir amb Puigdemont i els altres dos eurodiputats de JxCat, els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

“Això contrasta amb un rei emèrit del qual s’arxiven les causes i se li posa catifa vermella. Demostra que en matèria de qualitat democràtica, d’assumpció de responsabilitats, l’actual Estat espanyol deixa molt que desitjar”, ha continuat Aragonès.

El rei emèrit Joan Carles I arribarà avui a Espanya des de la seva residència a Abu Dabi, per primera vegada des de l’agost del 2020, per participar en unes regates que se celebren a la localitat gallega de Sanxenxo.

Joan Carles I es va instal·lar a Abu Dabi després de conèixer-se un escàndol financer relacionat amb el possible cobrament de comissions milionàries per les obres del tren d’alta velocitat a la Meca (Aràbia Saudita), entre altres assumptes, que han estat arxivats per la justícia espanyola. Concretament, el passat 2 de març, la Fiscalia Anticorrupció va arxivar les diligències d’investigació que tenia obertes, una pel presumpte cobrament de 65 milions d’euros en comissions de les obres del tren d’alta velocitat Medina-La Meca, una altra sobre si va rebre donacions no declarades i una tercera respecte a si va ocultar fons en paradisos fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia