Política

MUNICIPALS 2023

bARCELONA

Barcelona en Comú avala Colau per a un tercer mandat

El ministre Joan Subirats defensa que no hi ha un “model alternatiu” per a la ciutat al lideratge de l’alcaldessa

Les bases de Barcelona en Comú han aprovat amb un sol vot en blanc i 221 a favor que l’alcaldessa Ada Colau torni a presentar-se a un tercer mandat. Ho feien ahir en un ple de la formació en què no era present la dirigent perquè està de viatge institucional a Mauthausen acompanyant l’Amical als actes de commemoració de l’alliberament del camp d’extermini nazi al final de la Segona Guerra Mundial. En l’acte, el ministre d’Universitats del govern espanyol i qui va ser número dos de Barcelona en Comú, Joan Subirats, va reivindicar el lideratge “fort”, “dialogant” i “empàtic” de Colau davant del qual considera que no hi ha “model alternatiu” de la resta de formacions polítiques.

Subirats destaca la construcció d’habitatge públic i la cura de l’espai públic dels dos mandats de Colau a Barcelona com a alternativa “per sortir del monocultiu del turisme”.

Pel ministre, la formació afrontarà les eleccions del 2023 amb l’objectiu de respondre a l’emergència climàtica i a les desigualtats. A més de sostenir que Barcelona és un “referent internacional”, Subirats considera que el projecte de la formació té “horitzons clars” i possibilitats de guanyar una altra vegada.

“Malgrat els bastons a les rodes”

Joan Subirats no va dubtar a denunciar una campanya als tribunals contra l’alcaldessa i Barcelona en Comú per les querelles, però es va mostrar tranquil amb el desenllaç: “No tenim res a amagar.” Unes querelles que, segons ell, intenten “aturar les polítiques pel canvi” als tribunals en comptes de fer-ho en l’àmbit del debat democràtic: “Malgrat els bastons a les rodes, volem continuar avançant”. En l’acte al barri de la Marina del Port, Subirats va destacar que Barcelona en Comú havia “demostrat que es podia fer política des de la proximitat, que es podia defensar qui més ho necessita i que es podia transformar Barcelona en una ciutat més justa, més verda, més vital, saludable i passejable” i que la seva agenda “s’ha consolidat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia