Política

Feijóo fa seu el llenguatge de Vox i diu que la violència vicària “no és violència masclista”

Un espontani interromp el nou líder del PP en defensa de Casado durant un acte a Oviedo

El nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha fet seu aquest dijous l’argumentari de Vox sobre la “violència intrafamiliar” que la formació d’ultradreta utilitza per esquivar el concepte de “violència masclista”.

Durant una roda de premsa com a president de la Xunta, Feijóo ha recordat el cas de violència vicària de David Oubel, que el 2015 va assassinar els seus dos fills per fer mal a la seva parella. Al seu entendre, si “per un problema amb la seva parella” un pare mata els fills, “això no és violència masclista”, sinó “violència intrafamiliar”.

Feijóo apuntala d’aquesta manera el nou discurs del PP, que s’ha alineat amb Vox fruit de l’acord de govern de Castella i Lleó que estableix que s’aprovarà una llei contra la “violència intrafamiliar” que “actualitzarà” la Llei contra la violència masclista que està en vigor a aquesta comunitat.

Ho ha fet en resposta a una pregunta sobre les manifestacions del conseller andalús de sanitat, Jesús Aguirre, que d’acord amb la nova línia ja havia apuntat que el terme “violència intrafamiliar” s’ajusta més que el de “violència masclista” a la “realitat de la societat”.

Segons Feijóo, aquesta violència “intrafamiliar” no amaga el fet que existeix una “violència masclista”, i, per tant, un concepte i un altre són “perfectament compatibles”. “Estem parlant de dues coses diferents, dues coses que existeixen”.

Un espontani defensa Casado

A la tarda, Feijóo ha portat la seva gira a Oviedo, on ha assegurat que governarà “sense quotes, imposicions ni vetos”. El seu acte ha estat marcat per la interrupció d’un espontani, que li ha retret que faci un discurs “després de tot el que ha fet Pablo Casado per aquest partit”.

“Com pot venir aquí a fer aquest discurs després de tot el que ha fet Pablo Casado per aquest partit”, li ha retret. El públic ha escridassat l’espontani i ha acabat aclamant Feijóo amb crits de “president, president”, i Feijóo ha volgut posar ordre dient que el PP “és un partit democràtic, i seguim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia