Política

La UE activa el procés per estudiar les adhesions d’Ucraïna, Geòrgia i Moldàvia

Els 27 demanen a la Comissió Europea avaluar les peticions d’entrada dels tres països

La Unió Europea ha fet aquest dilluns el primer pas en el procés per avaluar les peticions d’adhesió d’Ucraïna, Geòrgia i Moldàvia.

Segons ha informat la presidència francesa del Consell, els ambaixadors dels 27 han acordat demanar a la Comissió Europea elaborar una recomanació sobre la sol·licitud dels tres països amb el llançament d’un procediment escrit. Ucraïna, Geòrgia i Moldàvia van presentar la sol·licitud d’adhesió la setmana passada en plena invasió russa del primer d’aquests països.

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea abordaran la qüestió en la cimera d’aquest dijous i divendres a Versalles.

Per la seva banda, el president del Consell Europeu, Charles Michel, havia avançat aquest mateix dilluns al president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que els líders dels 27 abordarien la petició d’Ucraïna per entrar a la Unió Europea “en els pròxims dies”. En una conversa en què Zelenski havia tornat a plantejar la qüestió, el president del Consell Europeu s’ha compromès a portar la petició d’adhesió a debat entre els caps d’estat i de govern a la cimera que els reunirà aquest dijous i divendres a Versalles.

Durant la conversa, Michel ha dit al president ucraïnès que la Unió Europea està “fermament al costat d’Ucraïna” per “alleugerir el patiment humà” causat per l’agressió russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia