Política

La UE expulsa de SWIFT set bancs russos però manté Sberbank

La mesura serà efectiva d’aquí a 10 dies

La Unió Europea ha publicat aquest dimecres la norma que expulsa set bancs russos del sistema de missatgeria financera SWIFT, com a conseqüència de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, però la llista no inclou a Sberbank, l’entitat més gran del país, ni Gazprombank, perquè processen gran part de les operacions energètiques amb bloc.

En concret, la llista d’entitats que seran expulsades del sistema són: Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Bank Rossiya, Sovcombank, Vnesheconombank (VEB) i VTB, aquesta última la segona més important del sistema financer rus, segons consta en el Diari Oficial de la UE.

La desconnexió, pactada amb les potències del G-7 aquest cap de setmana, serà efectiva d’aquí a 10 dies i s’aplicarà també a qualsevol persona, entitat i organisme establert a Rússia i els drets de propietat pertanyin de forma directa o indirecta en més de 50% a una de les entitat afectades, remarca el Consell de la UE en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia