Política

Rússia ataca la torre de televisió de Kíev després d’advertir als ciutadans perquè abandonin casa seva

Moscou diu que atacarà amb armes de precisió l’agència de seguretat ucraïnesa i d’operacions especials

El ministeri de Defensa de Rússia ha anunciat aquest dimarts nous atacs a Kíev i ha demanat als ciutadans que abandonin casa seva. En un comunicat recollit per l’agència russa Tass, el ministeri rus diu que atacarà “objectes tecnològics” de l’agència de seguretat ucraïnesa (SBU) i d’operacions especials. L’objectiu de l’atac, diu el ministeri, és “impedir atacs informatius contra Rússia”.

“Instem els ciutadans ucraïnesos implicats en les provocacions de nacionalistes ucraïnesos contra Rússia, així com els residents de Kíev que viuen a prop de torres de comunicació, que abandonin casa seva”, assegura el ministeri, que apunta que l’atac serà amb armes de precisió.

Després d’emetre la seva amenaça de nous atacs a objectius de la capital d’Ucraïna, Rússia ha bombardejat aquest dimarts la torre de televisió de Kíev, de 400 metres d’alçada i ha causat 5 morts, segons ha indicat el Ministeri de Defensa rus. L’atac s’ha produït després que Moscou fes un advertiment adreçat als ciutadans que viuen prop dels nusos de retransmissió perquè abandonessin les seves llars. “Advertim als ciutadans ucraïnesos, utilitzats pels nacionalistes ucraïnesos per a dur a terme provocacions contra Rússia, així com als residents de Kíev que viuen prop dels nusos de retransmissió, perquè abandonin les seves llars”, havia amenaçat el Ministeri de Defensa rus.

Des de Kíev, l’assessor del Ministeri de l’Interior d’Ucraïna, Antón Gerashchenko, ha confirmat que les forces russes han atacat la torre de televisió de Kíev. La subestació que subministra electricitat a la torre, així com el maquinari de la mateixa televisió, han estat danyats. A conseqüència de l’atac, la subestació que subministra electricitat a la torre, així com el maquinari de la mateixa televisió, han estat danyats. “Els nazis de Putin acaben de bombardejar la torre de televisió”, va escriure Gerashchenko en el seu canal de Telegram. “L’enemic està atacant la capital. La torre de televisió ha estat danyada per dos míssils, segons les primeres informacions”, ha informat l’administració estatal de la ciutat de Kíev.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia