Política

Països àrabs i musulmans demanen diàleg a les parts de conflicte a Ucraïna

Només Síria, que té la filiació a l’OCI suspesa, defensa l’atac rus

La Lliga Àrab i l’Organització per a la Cooperació Islàmica (OCI) van instar avui a “totes les parts” implicades en el conflicte a Ucraïna a aconseguir una solució mitjançant el diàleg sense recórrer a la força militar, en la primera reacció d’aquests països des que va començar la invasió russa.

“Entenem les postures de totes les parts, que són parts amigues. Creiem que era necessari intensificar el treball per a arribar a acords que satisfacin a tots sense recórrer a la força militar”, va assegurar Hosam Zaki, assistent del secretari general de la Lliga Àrab, Ahmed Abulgueit, en iniciar una reunió de delegats dels països membres.

Zaki va afegir que els membres de l’organisme, compost per 22 nacions encara que Síria té suspesa la seva filiació des de 2011, considera que és peremptori “que tots els països i organitzacions que desitgen la pau treballin ràpidament per a detenir l’escalada i no alimentar-la”.

També va manifestar l’esperança que “cada part assumeixi la seva responsabilitat” i que se centrin els esforços a “evitar als civils les conseqüències de la deterioració de la situació de seguretat, amb el compromís de tots a la necessitat de respectar la llei internacional”.

Així mateix, va cridar a una acció internacional “seriosa” per a posar fi a l’actual crisi política i diplomàtica, que és la millor manera d’abordar la situació.

Per part seva, l’OCI, que agrupa 57 països de majoria musulmana, va indicar en un breu comunicat que l’organisme “anima a les parts en qüestió al fet que treballin per a resoldre la crisi a través de mitjans pacífics per a impedir conseqüències de seguretat i humanitàries”.

També va manifestar el seu suport a “tots els esforços internacionals que busquen fomentar el diàleg i la diplomàcia i a moderar la tensió”.

En els últims dies, diversos governs de països àrabs han fet crides al diàleg en el conflicte a Ucraïna sense posicionar-se ni condemnar la invasió russa d’aquest país.

Només el Líban va censurar obertament l’ofensiva miliar de Moscou i el president sirià, Baixar al-Àssad, que compta amb el suport militar de Rússia en el conflicte intern del seu país, l’ha secundat qualificant-la de “correcció de la història” i “restauració de l’equilibri en el món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia