Política

Els EUA sancionaran Putin a títol personal

L’administració de Biden se suma a la UE en el càstig al mandatari rus

El president rus, Vladímir Putin, es convertirà en l’objectiu número u de la pròxima ronda de sancions dels Estats Units cap a Rússia, després que les forces militars del Kremlin seguissin avançant en la seva operació contra Ucraïna, segons va anunciar ahir la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, en una roda de premsa.

Psaki va explicar que els Estats Units s’uniran als seus aliats europeus per sancionar Putin; el ministre d’Afers Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, i altres membres de l’equip de seguretat nacional rus.

Més enllà dels titulars, sancionar Putin és en gran part un moviment simbòlic, ja que el president rus ha forjat un sofisticat entramat per evitar la congelació dels seus béns per part de potències estrangeres. De fet, el conseller adjunt de Seguretat Nacional dels EUA, Daleep Singh, va evitar contestar sobre si sabia on eren els diners de Putin. “No faré cap comentari sobre això”, va dir Singh en ser interrogat per diversos periodistes sobre el parador de la riquesa de Putin.

L’acció contra Putin se suma a les sancions que els Estats Units han imposat contra Moscou durant els últims dies, treballant en coordinació amb els seus socis europeus per prendre mesures amb l’esperança de dissuadir Putin de llançar un atac a gran escala contra Ucraïna.

El president nord-americà, Joe Biden, va restringir dijous les exportacions d’alguns productes dels Estats Units a Rússia i va bloquejar la capacitat de Moscou d’adquirir xips de semiconductors i altres tecnologies essencials per a la defensa, el camp aeroespacial i altres sectors crítics. També va anunciar sancions dirigides als bancs i elits russos amb estrets vincles amb Putin, tot congelant tots els actius que Rússia té als Estats Units.

No obstant això, aquestes mesures no han evitat que Putin continués ahir amb la seva intervenció militar a Ucraïna, que ja tem que la seva capital, Kíev, sigui presa.

Mentre la Casa Blanca anunciava aquesta estratègia contra el president rus, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides, amb la seu a Nova York, estava debatent sobre la situació que s’ha creat a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia