Política

Brussel·les enviarà a Ucraïna dos milions de productes com material mèdic o generadors elèctrics

La CE també donarà ajuda als països veïns per gestionar l’arribada de refugiats ucraïnesos

La UE ha anunciat aquest divendres un paquet amb ajudes de protecció civil amb el que enviarà uns dos milions de productes essencials com ara material mèdic, desinfectants, generadors elèctrics i kits de primers auxilis a Ucraïna.

El paquet d’ajudes es fa amb el suport de la majoria dels estats membres de la UE. D’altra banda, el comissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarcic, també ha afirmat haver parlat amb Romania, Polònia, Hongria i Moldàvia per discutir com la UE pot ajudar amb la protecció dels ucraïnesos que fugen del seu país. “La solidaritat mai ha importat més i ara és el moment de mostrar el seu suport a Ucraïna”, ha expressat Lenarcic.

En el mateix comunicat la CE també ha anunciat que dijous Moldàvia va demanar ajuda a la UE per a la gestió dels fluxos migratoris.

En aquesta línia, l’organització de l’ONU pels refugiats afirmava aquest dijous que calculen que dins d’Ucraïna ja hi ha unes 100.000 persones desplaçades de casa seva per a conseqüència de l’atac militar rus. Shabia Mantoo, portaveu d’ACNUR, també ha anunciat a la premsa internacional que estimen que hi ha milers de persones que haurien travessat a les fronteres internacionals, majoritàriament a Moldàvia i Romania.

A petició d’Ucraïna, el passat dilluns la UE ja es va comprometre a fer arribar assistència de protecció civil, tal com ho anunciava el mateix Janez Lenarcic, en un comunicat. Eslovènia, Romania, França, Irlanda i Àustria van aportar medicaments, mascaretes, botes de goma, generadors d’energia, tendes de campanya, mantes, sacs de dormir, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia