Política

El govern s’ofereix a acollir i ajudar les empreses

Aragonès brinda sostre als refugiats i Empresa assessorarà els negocis afectats

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va oferir ahir “tota la infraestructura d’acollida” a ciutadans ucraïnesos que hagin de fugir del conflicte. El govern ha activat un grup de seguiment de la situació a Ucraïna per “estudiar l’evolució dels esdeveniments i les seves conseqüències”. També va expressar el seu suport als 22.000 ucraïnesos censats a Catalunya.

L’òrgan, interdepartamental, es reunirà avui per primer cop, i el president alertava que al marge de l’impacte general sobre els costos energètics, que ja fa setmanes que es noten i es poden incrementar, hi ha el de les conseqüències directes sobre les empreses catalanes amb interessos al país.

1.350 empreses

Hores abans, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ja havia xifrat en unes 1.350 el nombre d’empreses catalanes amb activitat exportadora i comercial a Ucraïna, per un import de 151 milions d’euros segons els darrers registres del 2021. Només suposen un 0,2% de la balança exportadora catalana, però és una xifra destacable, i Torrent va avançar que els serveis d’Acció, l’agència per a la competitivitat a l’exterior de negocis de la Generalitat, ja havien començat a treballar des de la central de Barcelona i la delegació de Moscou.

Malgrat el clima de tensió creixent entre Rússia i Ucraïna en les darreres setmanes, fins ahir, un cop consumats els primers atacs russos, les empreses no havien traslladat cap preocupació. D’entrada, Torrent va dir que el que “cal donar és un missatge de suport a totes aquestes companyies”, però va garantir que a partir d’ara intentarien treballar “de manera quirúrgica” amb cada empresa, amb un monitoratge específic per detectar problemes i mirar de trobar solucions.

LES FRASES

És un atac del tot injustificat, que viola el dret internacional i menysté organismes multilaterals
Pere Aragonès
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Treballarem al costat de les empreses i quirúrgicament, mirant la situació de cadascuna
Roger Torrent
CONSELLER D’EMPRESA I Treball


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia