Política

El Regne Unit anuncia dures sancions econòmiques contra Rússia i defensa expulsar el país del sistema Swift

Johnson també sancionarà Bielorússia per facilitar les operacions de les tropes russes

El primer ministre britànic Boris Johnson ha anunciat aquesta tarda el paquet de sancions “més gran” que ha imposat mai el Regne Unit contra Rússia. Com a represàlia per la invasió russa d’Ucraïna, Londres posarà una sèrie de sancions que pretenen castigar l’economia russa, com la prohibició d’exportació de productes d’alta tecnologia. Johnson ha defensat que l’expulsió de Rússia del sistema Swift, però no farà el pas si no hi ha un acord ampli entre els aliats.

Per ara, el Regne Unit congelarà els actius dels grans bancs russos, inclòs VTB i els exclourà del sistema financer britànic. També sancionarà Bielorússia per facilitar les operacions de les tropes russes.

Les grans companyies no podran finançar-se als mercats britànics, s’afegiran a la llista negra de sancions més oligarques russos i entitats vinculades al país i es prohibirà a l’aerolínia Aeroflot aterrar al Regne Unit. A més, s’imposarà una limitació dels dipòsits que els russos poden fer als bancs britànics.

Aquesta nova bateria de sancions se suma a les que ja van imposar dimecres pel reconeixement de Donetsk i Lugansk, quan es va limitar a sancionar cinc bancs de Rússia - Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank i Black Sea Bank- i tres multimilionaris russos. Londres és un centre financer important per als oligarques russos, que en els últims anys han ampliat les seves inversions al Regne Unit.

Què és el Swift?

Gestionada per una entitat amb seu a Bèlgica, Swift és la xarxa més utilitzada pels bancs per fer transferències arreu del món. Aquest proveïdor mundial de moviments financers està supervisat pels bancs centrals als Estats Units, Europa i el Japó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia