Política

Alsina condemna l’agressió de Rússia a Ucraïna: “Donem suport a totes les sancions i decisions que prengui la UE”

El Govern habilita albergs per acollir ucraïnesos a Catalunya que no poden tornar al seu país

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha condemnat aquest dijous de manera “rotunda” l’atac de Rússia contra Ucraïna, i ha fet una crida a “esgotar totes les vies del diàleg”.

Alsina s’ha reunit a la conselleria amb el cònsol ucraïnès a Barcelona, Artem Vorobyov, a qui ha expressat el suport del Govern a Kíev. La consellera també ha dit que el Govern dona suport “a totes les sancions i decisions que prengui la Unió Europea” en resposta a l’agressió russa, i ha apel·lat a la importància d’una acció “unitària”.

Alsina també ha anunciat que Catalunya obrirà els albergs per acollir ucraïnesos que estaven de visita al país i que ara no poden tornar a casa seva.

“L’estimació és que hi ha unes 500 o 600 persones, que acollirem en règim d’allotjament i manutenció”, ha dit Alsina. La consellera també ha explicat que es coordinarà l’enviament de material sanitari a Ucraïna i que, en funció de com evolucionin els fets, el Govern acollirà, si és necessari, persones que vinguin cap a Catalunya.

D’altra banda, ha subratllat que el Govern oferirà tota la informació i “qualsevol ajuda” necessària als catalans que són actualment a Ucraïna. “Estem en contacte permanent amb el consolat per coordinar el dia a dia de les necessitats que vagin apareixent”, ha afirmat.

Pel que fa al cònsol, ha recordat que hi ha més de 25.000 persones ucraïneses vivint a Catalunya, totes elles “mot preocupades” per les seves famílies i les persones que estimen. Vorobyov ha parlat d’una situació “complicada” que “canvia cada minut”, però ha assenyalat que l’exercit del seu país està “preparat”.

“Està donant la resposta adequada a l’agressió militar, no som invasors, defensem la nostra pàtria”, ha reblat. També ha carregat durament contra Rússia, lamentant que es tracta d’un país “agressor” que vol imposar “la seva voluntat” a un país sobirà a través de les forces armades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia