Política

El TC admet el recurs del fons de contingència i el PP ho celebra

El Tribunal Constitucional va fer ahir l’únic acte administratiu que podia fer si no hi ha error formal: admetre a tràmit el recurs del PP en contra del fons de contingència que avala les multes als presos i alts càrrecs del procés davant el Tribunal de Comptes. No obstant això, en un acte electoral a Guijuelo (Salamanca) per les eleccions del 13 de febrer a Castella i Lleó, el president del PP, Pablo Casado, va celebrar el pas com una victòria tergiversant la decisió: “El Tribunal Constitucional ha contestat avui al nostre recurs per declarar inconstitucional la creació, per part de la Generalitat, d’un fons de contingència per avalar les multes del procés. És a dir, el TC ens dona la raó i diu que és inconstitucional que una administració pública com la Generalitat, amb els impostos dels catalans, pagui el cost dels que han malversat i defraudat impostos dels catalans per fer un cop a l’Estat”, va lloar.

L’afirmació de Casado és falsa, perquè el TC no ha entrat en el fons de l’assumpte i la mera admissió d’un recurs no pressuposa que hagi de donar la raó al PP o no en el futur quan hi hagi una resolució. Fonts del seu equip van atribuir a un “lapsus” la celebració d’un triomf inexistent. Al míting, amb el qual es reintegrava de nou a la campanya castellanolleonesa després d’escoltar com José María Aznar li etzibava que “això no va de portar no sé qui a La Moncloa”, Casado insistia: “Ja està bé! Sánchez els ha indultat en contra de la seva paraula i del que demanava el Suprem. I ja el súmmum és que a sobre ens faci pagar als espanyols pel cop a l’Estat, i dic als espanyols perquè la Generalitat rep moltíssims milions del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA)”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia