Política

Juvillà demana mesures cautelars al Suprem contra la decisió de la JEC

El diputat de la CUP presenta “de forma urgent i telemàtica” un recurs contenciós administratiu on al·lega la vulneració del dret de defensa

Acusa l’Estat d’utilitzar òrgans com la JEC per arribar “on no ho fa amb la democràcia”

Pau Juvillà ha anunciat aquest divendres que ja ha presentat un recurs contenciós administratiu a la Sala Tercera del Tribunal Suprem (TS) amb petició de mesures cautelars contra la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que l’inhabilita com a diputat del Parlament per no haver tret llaços grocs del seu despatx a la Paeria.

El diputat de la CUP ha explicat en una entrevista al programa Més 3/24 que, com a afectat, no ha pogut presentar al·legacions a la resolució de la JEC, per la qual cosa, les mesures cautelars es presentaran per vulneració del dret de defensa. Aquest recurs és independent de les mesures que pugui emprendre el Parlament com a institució. El dilluns hi ha reunió extraordinària de la Mesa per decidir accions.

La defensa de Juvillà ha cregut convenient presentar “de forma urgent i telemàtica” avui mateix el recurs contenciós administratiu amb interposició de mesures cautelars amb la finalitat de provocar la suspensió de l’execució de l’acord de la JEC. La defensa del diputat espera que el recurs entri a còmput de registre el dilluns vinent, a les nou del matí.

Els arguments esgrimits tant en el recurs com en les mesures cautelars, afegeix la defensa, es basen en una qüestió de forma, ja que Juvillà ha tingut coneixement de la resolució de la JEC quan ja es troba en fase de recurs i no li han donat el corresponent tràmit d’audiència, motiu pel qual s’al·lega que hi ha una causa d’indefensió que demana tornar a l’inici del procediment.

Juvillà ha considerat un “fet greu” que un òrgan “administratiu” format per “gent escollida per partits” que “només hauria d’actuar en període electoral” estigui determinant que se li ha de prendre l’escó. A parer del cupaire, això “amaga” que l’Estat està desplegant uns “arguments jurídics” per arribar “allà on no arriba democràticament”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia