Política

Collboni crida a la “tranquil·litat” amb la querella a Colau

Demana mantenir la presumpció d’innocència

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona remarca que cal respectar les decisions judicials

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha transmès aquest divendres un “missatge de tranquil·litat” amb relació a la citació a Ada Colau a declarar al jutjat per suposades subvencions irregulars. “Les coses a l’Ajuntament es fan bé, tenim tots els mecanismes de control intern i d’intervenció que fan la seva feina”, ha remarcat en declaracions als mitjans, convençut del “funcionament normal i correcte de la institució en general”. Així mateix, ha demanat que es mantingui la presumpció d’innocència i que es respectin les decisions judicials, “siguin quines siguin”. Collboni ha assegurat que les peticions de dimissió a Colau i de la retirada dels socialistes del Govern municipal “estan fora de lloc”.

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona va admetre a tràmit aquest dimecres una querella de l’Asociación para la Transparencia y la Calidad Democrática (ATCD) presentada al desembre, i va citar Colau pel proper 4 de març pels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionaris.

L’alcaldessa mostra “perplexitat” perquè se la cita per uns fets que la fiscalia ja va arxivar fa mesos en no veure-hi irregularitats. En qualsevol cas, espera que la querella s’arxivi i considera “fora de lloc” plantejar ara qualsevol cessament, tal com li han reclamat grups de l’oposició com el PP o Cs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia